Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Με τροπολογία οι παρατάσεις προθεσμιών υλοποίησης έργων ΑΠΕ λόγω πανδημίας

  • newsroom


Τι προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή

Τις προθεσμίες στον τομέα των έργων ΑΠΕ για διευκόλυνση των επενδύσεων που επηρεάζονται από την υγειονομική κρίση επεκτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία που κατατίθεται σε νομοσχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η τροπολογία προβλέπει ότι παρατείνεται κατά δέκα μήνες: η διάρκεια ισχύος των αδειών εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ, η ισχύς των οριστικών προσφορών σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ, η προθεσμία σύνδεσης των έργων που έχει επιλεγεί από διαγωνισμούς και η  ημερομηνία αλλαγής των ισχυουσών τιμών αναφοράς.

Αντίστοιχα, παρατείνεται κατά έξι μήνες: η προθεσμία/δικαίωμα σύναψης συμβάσεων εκτός διαγωνισμού για τις ενεργειακές κοινότητες, η οποία μετατίθεται για τις 31 Δεκεμβρίου 2021 από 30 Ιουνίου 2021.

Η χορήγηση των παρατάσεων καθίσταται αναγκαία, δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας, οι εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής έργων ΑΠΕ και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) έχουν έρθει αντιμέτωπες με σημαντικές καθυστερήσεις τόσο όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων τους, όσο και στη σύνδεσή τους με το δίκτυο.

 Διαβάστε ακόμη:

Ενημέρωση από τους servicers για την πορεία των τιτλοποιήσεων ζητούν οι θεσμοί 

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτός ταμπλό η μετοχή λόγω reverse split – Πότε ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Daily Mail: 60 νησιά Covid-free μέχρι το τέλος Απριλίου – Aποθεώνει την Ελλάδα για το σχέδιο εμβολιασμού

Απόρρητο Απόρρητο