Ενέργεια & Περιβάλλον

Ιρλανδία: Εξετάζει τη χορήγηση επιδόματος κατά της «ενεργειακής φτώχειας»

  • newsroom


Τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, αφού οι πάροχοι άρχισαν να περνούν στους καταναλωτές την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου

Η Ιρλανδία θα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της μέτρα με τα οποία θα στηρίξει όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, λόγω της παγκόσμιας αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Ίμον Ράιαν.

Τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη αναμένεται ότι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους επόμενους μήνες, αφού οι πάροχοι άρχισαν να περνούν στους καταναλωτές την αύξηση. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει μέτρα για να ελαφρύνουν το βάρος των νοικοκυριών και ο Ράιαν είπε ότι το Δουβλίνο θα εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης επιδομάτων με στόχο, αλλά και «πιθανόν και άλλα, ευρύτερα μέτρα», ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές από την «ενεργειακή φτώχεια».

«Θα πρέπει να παρέμβουμε στον προϋπολογισμό. Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό αλλά, ελπίζουμε, βραχυπρόθεσμο, πρόβλημα», είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις 12 Οκτωβρίου και διαμηνύει ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά τη μείωση φόρων και την αύξηση των δαπανών, αφού θα συνεχίσει να στηρίζει και το επόμενο έτος ορισμένους τομείς που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία της Covid-19.

Ο Ράιαν πρόσθεσε ότι δεν αναμένει να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση τους επόμενους μήνες. Δύο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής, που τροφοδοτούνταν με φυσικό αέριο, είχαν τεθεί εκτός πέρσι αλλά θα επαναλειτουργήσουν εντός των επόμενων δύο μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν διανομείς και εργαζόμενοι στην εστίαση

Αύξηση 117,8% στις κενές θέσεις εργασίας στο β’ τρίμηνο του 2021

Μισθολογικό κόστος: «Τσίμπησε» 2,1% στο δεύτερο τρίμηνο (γράφημα)