search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

Kινούμαι ηλεκτρικά 2: Νέο πρόγραμμα για επιδότηση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα (vid)

Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση, είναι από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη και ανέρχονται μεταξύ 30% και 40%

Σήμερα Πέμπτη  28 Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα), στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», που ανακοίνωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο υπουργός αναφέρθηκε σε τέσσερις στόχους. Ειδικότερα, όπως είπε, με το νέο πρόγραμμα θα επιτευχθεί ανανέωση του υπάρχοντος στόλου οχημάτων, ανάπτυξη των έξυπνων υποδομών φόρτισης, μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και εξοικονόμηση στις τσέπες των πολιτών, που θα επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως είπε, τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση, είναι από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη και ανέρχονται μεταξύ 30% και 40%.

Η ΓΓ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου διευκρίνισε, ότι επιδοτείται η αγορά μόνο ηλεκτρικών και όχι plug-in υβριδικών οχημάτων, όπως επίσης ότι είναι επιλέξιμες και αιτήσεις για αγορές που έγιναν από 1η Δεκεμβρίου 2021 και μετά. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 50 εκατ. Ευρώ και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το 2023.

Αναλυτικά για τα φυσικά πρόσωπα τα κίνητρα έχουν ως εξής:

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις τα κίνητρα είναι:

Διαβάστε επίσης:

Porsche: Έτοιμη να μπει στον κόσμο της Formula One – Συνεργασία με τη Red Bull

Eurostat: Εναρμονισμένος πληθωρισμός 11,5% τον Ιούλιο

Shelman: Χωρίς «μνηστήρες» η μονάδα στην Κομοτηνή (pics)

Exit mobile version