Η κοινοπραξία Eni-Total εντόπισε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, στο τεμάχιο έξι της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια» και αναδημοσιεύει το ΡΙΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη γεώτρηση.

Σύμφωνα πάντως, με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της μεγαλονήσου,  οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1», εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η αρμόδια υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Η εφημερίδα Αλήθεια σημειώνει ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, για το κοίτασμα η τελική ποσότητα θα διαφανεί από τις ανακοινώσεις που θα κάνει η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο «τσάρος» της οικονομικής αντεπίθεσης του Πούτιν

Goldman Sachs: Μην ποντάρετε στα ράλι των αγορών – Η ύφεση θα συνεχιστεί

Οι γόνοι που μπαίνουν στην εστίαση, το Μεγανήσι που «πωλείται» ως Μύκονος, το ενδιαφέρον Μυστακίδη για ακίνητα και οι εξαιρέσεις του νέου Αναπτυξιακού