Ενέργεια & Περιβάλλον

Νέο ράλι στο πετρέλαιο: Πάνω από τα $84 το μπρεντ – Εβδομαδιαία άνοδος 2%

  • newsroom


Ξεπέρασε τα 81 δολάρια ανα βαρέλι και ο αργός - Στα 700.000 βαρέλια ημερησίως το έλλειμμα στην προσφορά αργού ως το τέλος του έτους

Ανοδικά συνεχίζουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου  στις ασιατικές αγορές και αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με κέρδη πάνω από 2%, λόγω αυξανόμενων ενδείξεων για μειωμένη προσφορά τους επόμενους μήνες, καθώς οι τεράστιες αυξήσεις σε φυσικό αέριο και άνθρακα στρέφουν αγορά και καταναλωτές προς τα προϊόντα πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ αυξάνονται κατά 65 σεντς ή 0,77% στα 84,65 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται κατά 0,69% ή 57 σεντς στα 81,88 δολ/βαρέλι.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μια μεγάλη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου των χωρών του ΟΟΣΑ στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015.Η ζήτηση έχει κορυφωθεί μετά την ανάκαμψη από την πανδημία, ενώ αναμένεται νέα άνοδος της ζήτησης από τη βιομηχανία που στρέφεται από το ακριβό φυσικό αέριο και τον άνθρακα στο πετρέλαιο και το ντίζελ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ενεργειακή κρίση αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο κατά 500.000 βαρέλι τη μέρα. Αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα 700.000 βαρελιών ημερησίως στην προσφορά έως τα τέλη του έτους, μέχρι ο ΟΠΕΚ και ο ΟΠΕΚ+ να αυξήσουν την προσφορά όπως έχει προγραμματιστεί τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη:

Ε.Ε.: Θέλει να επιβάλλει μπλόκο στα νέα ενεργειακά έργα στην Αρκτική

Έρευνα WWF: Οι Έλληνες ανησυχούν για το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής τους

Γούρνες: «Κληρώνει» για το «Μικρό Ελληνικό» – Προσδοκίες για υψηλό τίμημα