Από τα 8 λεπτά ξεκινούν οι τιμές του πράσινου τιμολογίου που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ενέργειας, ακολουθώντας την φθίνουσα πορεία της χονδρεμπορικής τιμής που ρίχνει στα προ κρίσης επίπεδα τα τιμολόγια του ρεύματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση ακόμη και πάνω από 30% του ειδικού τιμολογίου με την Ελίν να σέρνει το χορό, προσφέροντας την πράσινη κιλοβατώρα στα 8,1 λεπτά.

Μεγάλη υποχώρηση της τιμής κατά 26% σημείωσε το τιμολόγιο της ΗΡΩΝ που διαμορφώνεται στα 10,3 λεπτά όπως αντίστοιχα και της Protergia στα 10,7 λεπτά μειωμένο κατά 23%. Μειωμένο κατά 28% είναι και το τιμολόγιο της ΖενίΘ, η τιμή του οποίου ανέρχεται σε 10,4 λεπτά.

Πιο «μετριοπαθής» εμφανίστηκε η ΔΕΗ, η οποία ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε χθες την τιμή του πράσινου τιμολογίου στα 10,8 λεπτά, περίπου κατά 15% χαμηλότερη από την τιμή του Φεβρουαρίου. Το κόστος της κιλοβατώρας ανεβαίνει στα 11,9 λεπτά εφόσον η κατανάλωση ξεπεράσει τις 500 κιλοβατώρες.

Κατά 14% χαμηλότερη είναι η χρέωση της Φυσικό Αέριο για τον Μάρτιο η οποία ανέρχεται σε 11,1 λεπτά με έκπτωση συνέπειας από 12,6 τον Φεβρουάριο.

Οι πάροχοι προσέφεραν ανταγωνιστικότερα τιμολόγια όμως διαφοροποίησαν την πολιτική των εκπτώσεων με την ΔΕΗ να πρωτοστατεί στην πολιτική αυτή, κατεβάζοντας την έκπτωση στο 10% από 20% που ήταν τους δύο προηγούμενους μήνες αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τα περιθώρια κέρδους.

Με τη χαμηλή κλίμακα των 100 πρώτων κιλοβατώρων που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζει η Elpedison. H εταιρεία προμήθειας ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο 9,9 λεπτά για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 10,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.

Μικρότερη πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο παρουσιάζει το πράσινο τιμολόγιο της NRG, το οποίο προσφέρεται στα 11,5 λεπτά με έκπτωση συνέπειας μειωμένο κατά 8% συγκριτικά με το Φεβρουάριο. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η χρέωση σκαρφαλώνει στα 19,4 λεπτά.

Αντίστοιχα, η τιμή της Volterra για το πράσινο τιμολόγιο είναι στα 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα μειωμένη κατά 15% και της Volton στα 10,3 λεπτά με πτώση 17%.

Διαβάστε ακόμη  

Ναθάνιελ Ρότσιλντ: Το κακό παιδί που έγινε «χρυσός» κληρονόμος και λατρεύει την Ελλάδα (pics)

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα μεγάλων ανατροπών και… αναστολών (pics) 

Το μεγαλύτερο πείραμα της Silicon Valley ξεκίνησε: Τι είναι το «dogfooding» – Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ