Η Toyota ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης που θεωρεί ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα στον τομέα.

Ο Hiroki Nakajima, Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας, αναφέρει ότι οι νέοι κινητήρες των 1.5 και 2.0 λίτρων θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους σημερινούς κινητήρες.

Οι μηχανικοί της Toyota, με βάση την εμπειρία από το υδρογονοκίνητο Mirai, επικεντρώνονται στην αύξηση της θερμικής απόδοσης των κινητήρων.

Οι νέοι αυτοί κινητήρες θα διαθέτουν μικρότερο μήκος διαδρομής πιστονιού, επιτρέποντας πιο χαμηλό καπό και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Η απώλεια ροπής θα αντισταθμιστεί από την άμεση απόκριση ενός ηλεκτροκινητήρα, καθιστώντας τους κινητήρες ιδανικούς για υβριδικά οχήματα.

Η παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων με αυτούς τους κινητήρες αναμένεται να ξεκινήσει το 2027.

Οι νέοι κινητήρες θα μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο με ορυκτά καύσιμα, αλλά και με βιοκαύσιμα, υδρογόνο και συνθετικά καύσιμα, προσφέροντας ευελιξία στη χρήση.

Αυτή η προσέγγιση είναι αντίθετη από τη στρατηγική της Nissan, που έχει σταματήσει την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, εστιάζοντας αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι νέοι κινητήρες της Toyota υπόσχονται να φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα διατηρούν την ευελιξία καυσίμων, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα εποχή υβριδικών οχημάτων.

Διαβάστε ακόμη 

Νέα επένδυση στη Φοινικιά της Σαντορίνης

Πάνω από €700 εκατ. οι ισραηλινές επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα (pics)

FTI: Ψυχραιμία και σκεπτικισμός στους φορείς του ελληνικού τουρισμού μετά το «κανόνι» του tour operator

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ