Ενέργεια & Περιβάλλον

Triton Knoll: Σε λειτουργία σύντομα το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 857MW

  • newsroom


Σύμφωνα με τη RWE, η οποία κατέχει στο υπεράκτιο αιολικό πάριο ποσοστό 59%, το Triton Knoll αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το α' τρίμηνο 2022

Σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει είναι σύμφωνα με τη RWE το τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll, που βρίσκεται ανοιχτά της Βρετανίας, 33 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή.

Το Triton Knoll Offshore Wind Farm, ισχύος 857MW, θα χρησιμοποιεί 90 τουρμπίνες από τη δανέζικη εταιρεία Vestas, οι οποίες θα μπορούν να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικη ενέργεια περίπου 800.000 σπίτια κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τη RWE, η οποία κατέχει στο υπεράκτιο αιολικό πάριο ποσοστό 59%, το Triton Knoll αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το α’ τρίμηνο 2022.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 2 εκατ. λίρες, δηλαδή περίπου 2,4 δισ. ευρώ, ενώ η τελευταία τουρμπίνα τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο 2021.

Στην επένδυση συμμετέχουν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι J-Power και Kansai Electric Power, με ποσοστά 25% και 16% αντίστοιχα. Η RWE είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου.

Το Triton Knoll δεν θα είναι το μοναδικό υπεράκτιο αιολικό πάριο στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της θα κατασκευαστούν και άλλα έργα, όπως το Hornsea 2 ανοιχτά του Γιόρκσαϊρ, ισχύος 1,2GW, που θα χρηισμοποιεί 165 τουρμπίνες.

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» οι μεταβιβάσεις ακινήτων: Έξτρα επιβάρυνση έως και €1.000 για την ηλεκτρονική ταυτότητα

Société Générale: Τι «βλέπει» για αναβάθμιση από Fitch και ελληνικά ομόλογα

Φυσικό αέριο: Μείωση 25% στις τιμές για τις μικρές επιχειρήσεις στην Πολωνία από την PGNiG