Ευρώπη

Φυσικό αέριο: Μείωση 25% στις τιμές για τις μικρές επιχειρήσεις στην Πολωνία από την PGNiG

  • newsroom


Στις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε έναν νέο νόμο με σκοπό να περιοριστεί ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξανόμενες τιμές στο φυσικό αέριο σε δημόσια κτίρια, όπως τα νοσοκομεία

Κατά 25% μειώνει από σήμερα τις τιμές στο φυσικό αέριο για τις μικρές επιχειρήσεις η εταιρεία PGNiG στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων, Γιάτσεκ Σάσιν.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι μικρές επιχειρήσεις στην Πολωνία έχουν ειδοποιηθεί ότι οι λογαριασμοί για το φυσικό αέριο θα είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με το 2021, με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων στο Twitter, ο ίδιος έδωσε εντολή στην PGNiG να λάβει μέτρα για τη «μείωση του κόστους στο φυσικό αέριο κατά τo 1/4, για επιχειρήσεις όπως αρτοποιεία, κομμωτήρια, χώρους εξυπηρέτησης».

Η ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι η μείωση του κόστους ξεκινά από σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, η θυγατρική της PGNiG που είναι αρμόδια για τις μικρές επιχειρήσεις ανέφερε ότι η μείωση θα ισχύει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, στις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε έναν νέο νόμο με σκοπό να περιοριστεί ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξανόμενες τιμές στο φυσικό αέριο σε δημόσια κτίρια, όπως τα νοσοκομεία.

Η Πολωνία πλήττεται από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη που έχει προκαλέσει από πέρυσι η πανδημία, όταν η άρση των περιορισμών για τη διασπορά του κορωνοϊού αύξησε κατακόρυφα τη ζήτηση για φυσικό αέριο.

Επιπλέον, οι ολοένα και πιο υψηλές τιμές στα καύσιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο κόστος διαβίωσης σε ολόκληρη την Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» οι μεταβιβάσεις ακινήτων: Έξτρα επιβάρυνση έως και €1.000 για την ηλεκτρονική ταυτότητα

Société Générale: Τι «βλέπει» για αναβάθμιση από Fitch και ελληνικά ομόλογα

Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες για τους δείκτες – «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος