Σε τελικό στάδιο μπαίνει το οδικό έργο έργο Κίσσαμος – Πολυρρήνεια, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την σχετική σύμβαση .

Το έργο με τίτλο, « Βελτίωση δρόμου Κίσαμμος – Πολυρρήνεια είναι προυπολογισμού 1.450.000 ευρώ και όπως τόνισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αρναουτάκης στόχος είναι οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης Κρήτης , ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης , αναφέρθηκαν στην συμβολή της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, στην εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, είναι μήκους 6,5 χιλιομέτρων και συνδέει την Κίσσαμο με τον οικισμό της Πολυρρήνειας και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής .

Ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε ακόμα συμβάσεις για οδικά έργα και αποκατάστασης ζημιών ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανακοίνωσε οτι εντός του Μαρτίου θα υπογραφεί και το έργο οδικής ασφάλειας του επαρχιακού δρόμου Χανίων -Ρεθύμνου προυπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα ανέφερε οτι η Περιφέρεια Κρήτης μόλις λάβει την πολεοδομική μελέτη θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέου σχολείου στην Κίσσαμο.

Αναφερόμενος στίς εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα στάθηκε ιδιαίτερα στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το έργο τονίζοντας οτι ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές για το κομμάτι Χανιά – Ηράκλειο εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2025.

Διαβάστε ακόμη

Piraeus Securities για τράπεζες: Νέες υψηλότερες τιμές στόχοι και εκτιμήσεις για το 2024-2025 (πίνακες)

Μάχη κατά της ακρίβειας: Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που εξειδικεύουν τα νέα μέτρα

ΔΙΜΕΑ: Προθεσμία 10 ημερών στις εταιρείες βρεφικού γάλακτος να δώσουν στοιχεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ