Με τιμές από τα 1,4 εκατ. ευρώ βγαίνουν τώρα στην αγορά οι κατοικίες της νέας γειτονιάς με την επωνυμία ‘’Valley Greens’’ στην Costa Navarino, που αποτελεί και την τέταρτη κατά σειρά οικιστική ενότητα, μετά το πρώτο λανσάρισμα πίσω στο 2017, των πρώτων σπιτιών στο εμβληματικό συγκρότημα της Μεσσηνίας.

Η ανάπτυξη κατοικιών τα τελευταία χρόνια έχει φέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον 5άστερο προορισμό της Μεσσηνίας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε. με πρόεδρο τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, με τις μέχρι σήμερα συνολικές, άμεσες επενδύσεις για τα υφιστάμενα ξενοδοχεία και τα γκολφ να αντιστοιχούν σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις τρίτων στο real estate φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Ειδικά η διετία 2022- 2023 αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο δεδομένου ότι διπλασιάζεται η τουριστική υποδομή του συγκροτήματος με- ενδεικτικά- τα νέα ξενοδοχεία ‘’W’’ (άνοιξε πέρυσι) και ‘’Mandarin’’ (ανοίγει φέτος), τα νέα γήπεδα γκολφ, την ολοκαίνουρια ‘’Νavarino Αgora’’ με περισσότερα από 20 καταστήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό κ.ο.κ..

Οι κατοικίες

Πέραν του ξενοδοχειακού και του γκολφ, το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης στο συγκρότημα της Costa Navarino αφορά 4 γειτονιές με πάνω από 100 κατοικίες που έχουν πουληθεί στο 90%.

Οι γειτονιές αυτές είναι οι ‘’Sea Dunes’’ και ‘’Olive Grove’’ των οποίων το λανσάρισμα έγινε πρώτα, την περίοδο 2017- 2018 (για να ακολουθήσει το 2019 το λανσάρισμα των διαμερισμάτων The Residences at the Westin Resort, Costa Navarino ως τα πρώτα ‘’branded’’ διαμερίσματα). Η τρίτη οικιστική γειτονιά ‘’Rolling Greens’’ ήρθε το 2020 με κατοικίες προς πώληση «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key), ενώ το 2022 ακολούθησε η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove επίσης με turn-key κατοικίες. Τώρα, λανσάρεται το τέταρτο συγκρότημα με την επωνυμία ‘’Valley Greens’’ που θα περιλαμβάνει περί τις 32 κατοικίες με παράδοση έως το 2026.

Συνολικά στο οικιστικό κομμάτι της Costa Navarino διατίθενται 3 διαφορετικοί τύποι σπιτιών και ειδικότερα:

-Κατοικίες “off plan” (από τα σχέδια)
-Κατοικίες “turn key” (με το κλειδί στο χέρι)
-«Επώνυμα» (branded) διαμερίσματα με την υπογραφή του brand Westin του ομίλου της Marriott που αποτέλεσαν και τα πρώτα σπίτια αυτού του είδους κάτω από την «ομπρέλα» μιας μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Ως προς τα μεγέθη κατοικιών, με βάση την τωρινή διαθεσιμότητα, οι εσωτερικοί χώροι είναι από 135 τ.μ. έως 1.300 τ.μ., 2 έως 7 υπνοδωματίων, σε οικόπεδα από 800 τ.μ. έως 3.000 τ.μ.. Στα βασικά χαρακτηριστικά των κατοικιών, με τη συνεργασία 10 αρχιτεκτονικών γραφείων, είναι η κάλυψη έως 10% της συνολικής έκτασης με «ανεμπόδιστη θέα για πάντα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

Ενδιαφέρον έχει το εύρος τιμών (σύμφωνα πάντα με την τωρινή διαθεσιμότητα) που διαμορφώνεται από τα 3,75 εκατ. ευρώ για τις πιο ακριβές κατοικίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των αγοραστών, από 1,4 εκατ. ευρώ για τις “turn key” κατοικίες και από 770 χιλ. ευρώ για τα ‘’branded’’ διαμερίσματα, όσα από αυτά είναι ακόμη διαθέσιμα.

Από τις μέχρι σήμερα αγορές, προκύπτει ένα προφίλ ιδιοκτητών 50% –  50% Ελληνες και ξένοι αγοραστές, με τους ξένους ειδικά από Κεντρική Ευρώπη, Αμερική και πλέον και από Μέση Ανατολή να αγοράζουν πιο μεγάλα και ακριβά σπίτια, έχοντας στη διάθεσή τους ευρεία γκάμα υπηρεσιών, με προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες της Costa Navarino.

Οσον αφορά τη νέα γειτονιά ‘’Valley Greens’’ με 32 κατοικίες με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, θα πουληθούν στους αγοραστές «με το κλειδί στο χέρι» είναι 2, 3, 4 υπνοδωματίων με επιφάνειες από 135 τ.μ. η μικρότερη και από 300 τ.μ. οι μεγαλύτερες, με τα 4 υπνοδωμάτια, ενώ αρχιτέκτονες είναι οι Zoumboulakis Architects και Kokkinou & Kourkoulas Architects.

Διαβάστε ακόμη 

Σε ρότα ιδιωτικοποίησης οι τράπεζες με «πυξίδα» την πολιτική σταθερότητα

Πρώτη προτεραιότητα Μητσοτάκη η μάχη της καθημερινότητας – Στις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό

Προς παράταση και οι τροποποιητικές του Ε9 που μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ