Την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών ώστε να εγκριθεί το δάνειο των 125 εκατ. δολαρίων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (DFC) προς την ONEX Shipyards ανακοίνωσε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα με tweet του ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τσούνης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική  διαδικασία για το δάνειο προς την ONEXShipyards για την χρηματοδότηση του Σχεδίου Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων Ελευσίνος και μάλιστα τελικά εγκρίθηκαν 125.000.000 δολάρια δηλαδή περισσότερα από τα 102.000.000 δολάρια που είχα ανακοινώσει στην Βουλή.

«Πλέον το μόνον που μένει είναι η έγκριση του Σχεδίου από το αρμόδιο δικό μας Δικαστήριο, βάσει του πτωχευτικού μας δικαίου και η αναγέννηση των Ναυπηγείων οριστικά ξεκινά» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

«Θερμά Συγχαρητήρια στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνος για τη δύναμη και την ωριμότητα που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι υπερήφανος για αυτούς καθώς και όλους μου τους συνεργάτες που βοήθησαν ώστε όλο αυτό να γίνει πραγματικότητα», καταλήγει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη 

Πόσο κοντά στην ύφεση βρίσκονται οι ΗΠΑ – Τα σημάδια της αγοράς και τα διδάγματα της ιστορίας

Aύξηση τζίρου 10% αναμένουν φέτος οι Έλληνες ξενοδόχοι, υψηλότερες οι επιδόσεις στα resorts (πίνακες)

Η ΕΚΤ αναζητά τον «νέο Ενρία» – Τα φαβορί για τη διαδοχή του

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ