Χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση ώστε να προχωρήσει η franchise συνεργασία του ομίλου της Hilton με τους Ισραηλινούς της Brown Hotels για τα δύο resorts στους Αγίους Θεοδώρους και την Κρήτη που θα λειτουργήσουν από το φετινό Απρίλιο κάτω από το brand ‘’Curio Collection’’ του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού.

Tην ίδια στιγμή, η Hilton προετοιμάζει τα επόμενα βήματά της στην Ελλάδα, όπου από «τα δύο ξενοδοχεία που είχαμε κάτω από την ομπρέλα μας το 2021 στο κέντρο της Αθήνας και την Κρήτη πλέον έχουμε σε λειτουργία ή σχεδιασμό συνολικά 14» όπως ανέφερε χθες ο κ. ο Alan Mantin, διευθύνων σύμβουλος Ανάπτυξης της Hilton στη Νότια Ευρώπη, στην παρουσίαση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών.

Isla Brown – Χανιά

Η Brown προχωρά τώρα στη σύναψη franchise συμφωνίας με τη Hilton για την ένταξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην ‘’Curio Collection by Hilton’’, τα οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί η Brown Hotels στην Ελλάδα και είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους επισκέπτες για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται.

Isla Brown Chania Resort

Πρόκειται για τα Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton στην Κρήτη και το Isla Brown Corinthia Resort & Spa (κεντρική φωτο κειμένου), Curio Collection by Hilton, στους Αγίους Θεοδώρους, μία ώρα από την Αθήνα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία με πολλαπλές πισίνες, χώρους εστίασης υψηλού επιπέδου και ξεχωριστό design σε όλους τους χώρους. Σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε ότι στόχος είναι τα δύο ξενοδοχεία να λειτουργήσουν για μεγαλύτερη σεζόν φέτος με τιμές από 12- 15% υψηλότερες λόγω και του πλέγματος των υπηρεσιών που θα προσφέρουν.

Isla Brown, Κορινθία

H Ηilton

Από πλευράς της Hilton, η παρουσία του ομίλου αφορά πλέον τόσο σε νησιά όσο και την Αθήνα ξεκινώντας το 2025 από το πολυαναμενόμενο πρώτο ‘’Conrad’’ της Αθήνας, στο πρώην Hilton της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας που μεταμορφώνεται σε ένα σύνθετο προορισμό φιλοξενίας, κατοικιών και εμπορικών στο εμβληματικό ακίνητο ιδιοκτησίας της Ιονική Ξενοδοχειακή, των ομίλων ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε. και Olayan.

Μύρων Φλουρής, Γιώργος Γκιώνης, Αlan Mantin, Leon Avigad

«Εξετάζουμε και νέες ευκαιρίες στην Αθήνα γιατί θα θέλαμε να επιστρέψει το brand ‘’Hilton’’ στην ελληνική πρωτεύουσα όπως έγινε αντίστοιχα και στη Ρώμη όταν προχωρήσαμε σε επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου μας το 2008 και επιστρέψαμε με το ίδιο brand, έστω και 10 χρόνια μετά».

Aναφερόμενος στη συμφωνία που έχει ανακοινωθεί με τον όμιλο Δουζόγλου για το πρώην ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά με το brand της Hampton του αμερικανικού ομίλου και για το πρώην Πεντελικόν στην Κηφισιά, ο κ. Mantin ανέφερε ότι οι εργασίες στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του 2024, ενώ αργότερα, μέσα στο 2025 θα γίνει η εκκίνηση για το ιστορικό ξενοδοχείο στα βόρεια της Αθήνας.

Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels

«Για το πρώτο μας ξενοδοχείο στον Πειραιά οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του το 2024- βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στη διαδικασία να κλείσουμε το κομμάτι του σχεδιασμού και την ομάδα -έχουμε κλείσει για το brand της Hamptons, ωστόσο μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον τελικό σχεδιασμό». Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δύο ξενοδοχείων (σ.σ. o αρχικός σχεδιασμός προ διετίας, το 2022, όταν είχε ανακοινωθεί η συμφωνία ανέφερε ότι το ‘’Pentelikon Athens’’, της συλλογής Curio από τη Hilton θα άνοιγε το φθινόπωρο του 2024 και το ‘’Hampton by Hilton Piraeus’’ στο Μικρολίμανο την άνοιξη του 2024) ο διευθύνων σύμβουλος Ανάπτυξης της Hilton στη Νότια Ευρώπη ανέφερε σε σχέση με τον όμιλο Δουζόγλου ότι πρόκειται για έναν επενδυτή από το εξωτερικό, που ήρθε στην Ελλάδα και χρειάζεται να οργανώσει σταδιακά τις δραστηριότητές του στη χώρα. Από την πλευρά της πάντως, η Hilton «συνεχίζει την ιστορία ανάπτυξης της στην Ελλάδα. Το 2021 είχαμε μόνο δύο ξενοδοχεία, στο κέντρο της Αθήνας και το Curio Collection στην Κρήτη με τον όμιλο Τρούλη, με τον οποίο ξανασυνεργαζόμαστε τώρα για το Numo Ierapetra. Πλέον έχουμε 14 στο χαρτοφυλάκιό μας κι έχουμε αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες, πέραν του ομίλου Τρούλη, με την HIP και την Domes Resort, την Τσιλεδάκης στην Κρήτη, δουλεύουμε επίσης με τον όμιλο Δουζόλγου για τις νέες μονάδες. Μας ενδιαφέρει η περαιτέρω επέκταση στα δύο αστικά κέντρα και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Αlan Mantin, Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης, Νότιας Ευρώπης της Hilton

Η Βrown

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ισραηλινή αλυσίδα Brown που συνεχίζει με το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στη χώρα μας. «Η Brown συνεχώς αναπτύσσεται στην Ελλάδα, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανάπτυξή μας στη χώρα και προς το παρόν, σε επίπεδο συνεργασιών, εστιάζουμε σε αυτή τη συνεργασία με τη Hilton που είναι και η πρώτη μας στρατηγική συνεργασία», ανέφερε ο κ. Leon Avigad, συν- ιδρυτής της αλυσίδας Brown. «Θέλουμε να μιλάμε για την πραγματική φιλοξενία που ούτως ή άλλως αντιπροσωπεύει η Ελλάδα, γι’ αυτό κι έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο από αστικά ξενοδοχεία που μπορεί να παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες όπως είναι το Brown Acropol στην Ομόνοια κάτω από το brand της Brown, μέχρι τα resorts πάνω στη θάλασσα και τις boutique μονάδες. Για το 2024 θα προχωρήσουμε με νέα ανοίγματα στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς και δίπλα στο Αρχαιολογικό μουσείο και στην Κρήτη. Σε αυτή τη φάση, δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς να ανοίγουμε νέα ξενοδοχεία, θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερο αξία και αναγνωρισιμότητα με ένα ποιοτικό προϊόν».

Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Ο κ. Avigad ερωτηθείς για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις ελληνικές αρχές «για το πόσο υποστηρικτικές είναι. Υπάρχει πράγματι γραφειοκρατία στην Ελλάδα αλλά είναι αντίστοιχη όπως και στις άλλες αγορές».

Θα ξανανοίξουν νωρίς τον Απρίλιο και αργά τον Οκτώβριο τα δύο ISLA με υψηλότερες ελαφρώς τιμές, από 12- 15% και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry και στη χώρα μας διαθέτει έντονη παρουσία από το 2020. Στο χαρτοφυλάκιό της έχει 12 ξενοδοχεία, εκ των οποίων 6 στην Αθήνα, σε σημεία και γειτονιές του κέντρου. Παράλληλα, η Brown Hotels διαθέτει 5 resorts (στους Αγίους Θεοδώρους, την Ερέτρια, τη Χαλκίδα, την Κέρκυρα και τα Χανιά), αλλά και ένα παραλιακό boutique ξενοδοχείο στο Λουτράκι.

Γιώργος Γκιώνης Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων

Η Hilton αποτελεί κολοσσό στο χώρο της φιλοξενίας διεθνώς με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 22 brands και σχεδόν 7.400 ξενοδοχεία με πάνω από 1,1 εκατομμύρια δωμάτια σε 124 χώρες. Το πρόγραμμα πιστότητας Hilton Honors αριθμεί περισσότερα από 173 εκατομμύρια μέλη. Το Curio Collection by Hilton είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 145 μοναδικά ξενοδοχεία και θέρετρα που έχουν επιλεγεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Τα ξενοδοχεία της συλλογής Curio επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαμβάνουν ανεξάρτητα ξενοδοχεία που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες, επωφελούμενοι παράλληλα των πλεονεκτημάτων Hilton και του προγράμματος επιβράβευσης επισκεπτών Hilton Honors.

Διαβάστε ακόμη

Έκρηξη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Τα σχέδια της Mastercard και οι νέες επιδοτήσεις στα POS

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Αποκαλυπτήρια σήμερα του νομοσχεδίου – Στη Βουλή έως τις 20 Φεβρουαρίου

Ο Nasdaq και οι ελληνικές εταιρείες: Από την Advent στη FlexCar και η περίπτωση της Mondee (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ