Τον ερχόμενο Ιούλιο πρόκειται να ανοίξει το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων για τη Χίο, σε μία επένδυση από την οικογένεια Καλλιμασιά που αντιστοιχεί στα 15 εκατ. ευρώ.
Το Pearl Island Chios Hotel & Spa έρχεται να καλύψει, σύμφωνα με τους επιτελείς του, τις ανάγκες του νησιού για διαμονή πολυτελείας με υπηρεσίες που μέχρι σήμερα έλειπαν από το νησί ώστε να καταστεί προορισμός για εγχώριους και ξένους επισκέπτες. Το νέο ξενοδοχείο, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, διαθέτει 48 υπερπολυτελείς σουίτες, μερικές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα, χώρους εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων, τη φιλοξενία γάμων κ.α., πέραν και του τομέα της ευεξίας.

Με καταγωγή από τη Χίο και δραστηριότητα στο χώρο της ναυτιλίας η οικογένεια Καλλιμασιά επενδύει τώρα στη… στεριά με το πρώτο εγχείρημα για ένα καινούριο project που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν του νησιού, προσφέροντας και στην τοπική οικονομία με εργαζομένους σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το νησί. «Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, το οποίο, σε συνδυασμό με την επέκταση του αεροδρομίου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του ξενοδοχειακού κλάδου στο νησί μας, με την προσθήκη ενός ξεχωριστού σε ποιότητα υπηρεσιών ξενοδοχείου 5 αστέρων» αναφέρει o κ. Μάρκελλος Καλλιμασιάς.

«Ηρθε η ώρα να μπούμε στον τουριστικό χάρτη ώστε όλος ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει το νησί». Συνολικά, το Pearl Island Chios Hotel & Spa στοχεύει να τοποθετήσει τη Χίο στο διεθνή χάρτη για τουρισμό πολυτελείας, ευεξίας, συνεδριακό τουρισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων διεθνών και μη. «Στα μελλοντικά πλάνα που έχουμε δρομολογήσει ήδη, είναι η επέκταση στα 120 δωμάτια τα επόμενα 3 χρόνια καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αυξήσουμε το νούμερο των κλινών και να είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε την αύξηση του τουρισμού που θεωρούμε ότι θα υπάρξει και έχει ανάγκη και το νησί», αναφέρει ο κ. Καλλιμασιάς.

Το Pearl Island Chios Hotel & Spa ολοκληρώνεται τώρα κατασκευαστικά- η πρώτη του φάση- και θα αποτελεί από το φετινό καλοκαίρι το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χίο, έναν προορισμό, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του ξενοδοχείου, με πολλαπλές επιλογές για τον επισκέπτη, με μεσαιωνικά χωριά, μεγάλη ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και φυσικά τα γνωστά Μαστιχοχώρια, χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην αυθεντική Ελλάδα. Ακριβώς τα χαρακτηριστικά του νησιού αποτυπώνονται και στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ologramma Architects «με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού, τη χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα περιβόητα ‘ξυστά’ και την ΄θυμιανούσικη’ πέτρα, διάχυτη παντού και τον παραδοσιακό Μάγγανο στον κήπο», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου 5 αστέρων του νησιού όπως και τη διαχείριση έχει αναλάβει η εταιρεία Modus & Amplio Hospitality, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της ξενοδοχειακά projects τόσο στη νησιωτική όσο και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η οικογένεια Καλλιμασιά, δραστηριοποιείται στο νησί στο ναυτιλιακό κομμάτι, καθώς από το 2010 έχει οχηματαγωγό πλοίο στη γραμμή με την εταιρεία ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ και το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, που καλύπτει την περιοχή του βορείου Αιγαίου αλλά και την Κρήτη, προμηθεύοντας τα νησιά και με προϊόντα για τα οποία ισχύουν ειδικοί περιορισμοί (ιατρικές προμήθειες για τα ξενοδοχεία, καύσιμα για τα πρατήρια, ποτοποιία κ.α.) για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Διαβάστε ακόμη

ΕΨΑ: Το παρασκήνιο του διαζυγίου με την οικογένεια Σεπετά – Γιατί μπορεί να αποδειχθεί προσωρινό

Για ποιες αγορές έως 10 ευρώ «κουρεύονται» οι τραπεζικές προμήθειες

Πλειστηριασμοί: Το «σφυροκόπημα» από Στέγγο στην Ελαφόνησο και το «θρίλερ» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ