Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στη νέα «Αstir Marina»  στη Βουλιαγμένη με τα έργα να συνεχίζονται μέσα στο καλοκαίρι και την εταιρεία να βρίσκεται στο στάδιο προχωρημένων συζητήσεων αναφορικά με την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για το έργο της ανάπλασης και της ανακατασκευής.

Το εκτιμώμενο κόστος των κατασκευαστικών έργων, μέχρι την ολοκλήρωσή τους το 2022 ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ για την εταιρεία του ομίλου της «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης», ο οποίος διαχειρίζεται στο ιστορικό συγκρότημα. Το μεγαλύτερο μέρος του κατασκευαστικού κόστους, όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση της διοίκησης με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτηθεί με εξωτερικό δανεισμό και το υπόλοιπο μέσω ιδίων κεφαλαίων αλλά και επιδότησης μέσω του αναπτυξιακού νόμου για την οποία η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση, που έχει εγκριθεί.

Οι εργασίες προετοιμασίας για την κατασκευή (εγκατάσταση εργοταξιακών υποδομών και οικίσκων, εργοταξιακή περίφραξη και αποξήλωση παλαιών δικτύων), έχουν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο 2021 ενώ τα κύρια κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως εντός του 2022.

Μάλιστα, ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης γνωμοδότησε πρόσφατα θετικά για την κατ΄ εξαίρεση εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στη μαρίνα και σε τμήμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος κατά τους θερινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, θέτοντας ωστόσο συγκεκριμένους όρους για το ωράριο των εργασιών μεγάλης όχλησης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Εντός του 2022 αναμένεται «να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης, όπου η νέα μορφή της υπερσύγχρονης μαρίνας θα πλαισιώνεται από πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια, yacht club, υπόγειο χώρο στάθμευσης και ανάπλαση του πρασίνου της συνολικής έκτασης και αναμένεται να οδηγήσει στην δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος καθιστώντας την ΑΣΤΗΡ Μαρίνα Βουλιαγμένης κυρίαρχη έναντι του ανταγωνισμού», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Το γεγονός ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν υπό τη διαχείριση της κορυφαίας διεθνούς φήμης αλυσίδα Four Seasons σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών «του ομίλου Astir Palace υπό μια νέα εταιρική ταυτότητα συμβάλλει στην εδραίωση της μητρικής εταιρείας ως διεθνούς επιπέδου πολυτελούς τουριστικού προορισμού. Τα στρατηγικά πλάνα του ομίλου αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την δυναμικότητα και τις προοπτικές της μαρίνας».

Λόγω των εργασιών ανάπλασης, τον Δεκέμβριο του 2020 η εταιρεία προχώρησε σε παύση των συμβάσεων ελλιμενισμού, γεγονός το οποίο οδηγεί στη σημαντινή μείωση (συνεχίζει να υφίσταται έσοδο υπεκμίσθωσης ακινήτων) του τζίρου της εταιρείας μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022 , χρονικός ορίζοντας στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίας αναβάθμισης και να τεθεί εκ νέου η μαρίνα σε λειτουργία. «Η ανάπλαση αυτή αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα τόσο από τον ελλιμενισμό όσο και από την εκμετάλλευση των πολυτελών καταστημάτων που αναμένεται να ανεγερθούν στον χώρο.

Κατά τη χρήση 2020, ο κύκλος εργασιών της Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης έφτασε τα 1,93 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2019, ως αποτέλεσμα και της πανδημίας (μείωση των εσόδων ελλιμενισμού από διερχόμενα σκάφη, περιορισμών εσόδων από λειτουργικές μισθώσεις λόγω των κυβερνητικών μέτρων), ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους σε ζημιές ύψους 673 χιλ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πόσα χρήματα κέρδισε στο Roland Garros

Άνω κάτω στη Ν. Αφρική με τα ενεργειακά σχέδια των Τούρκων

Glovo: Το ισπανικό success story στον κλάδο των ταχυμεταφορών