Κολωνάκι και Παγκράτι είναι αυτή την στιγμή οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά κατοικίας στην Αθήνα βάσει των αναζητήσεων των υποψηφίων αγοραστών που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ από τις πολυπληθείς περιοχές της πρωτεύουσας τα Εξάρχεια παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα στοιχεία από το δίκτυο του γνωστού site αγγελιών Spitogatos καταγράφει για το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημαντική αύξηση της ζήτησης ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, σε διψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με τα προάστια:

Τους τρεις πρώτους μήνες τους 2022, οι περισσότερες αναζητήσεις αφορούν το κέντρο, τα νότια και τα βόρεια προάστια της Αθήνας, και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 παρατηρείται +3,7% αύξηση των αναζητήσεων.

Η μεγαλύτερη μεταβολή εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, με ένα +13,6% και ακολουθούν τα ανατολικά προάστια, τα δυτικά κι εν συνεχεία τα νότια, ενώ μειωμένες σε ποσοστό 2,4% εμφανίζονται οι αναζητήσεις για τα βόρεια προάστια σε σύγκριση με πέρυσι.

Μελετώντας παράλληλα τα στοιχεία για ενοικίαση κατοικίας για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, διαπιστώνεται μια αύξηση 14,6%, γεγονός που αναδεικνύει την άνοδο του κέντρου της Αθήνας από πλευράς ζήτησης.

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά κατοικίας, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, εντοπίζονται κυρίως στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας και ειδικότερα το Κολωνάκι, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι και το Πεντάγωνο βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, τόσο το πρώτο τρίμηνο του 2021, όσο και του 2022.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μεταβολή της ζήτησης σε μερικές από τις πιο πολυπληθείς περιοχές της Αθήνας: Από αυτές, τα Εξάρχεια και η Νεάπολη είναι στην πρώτη θέση με αύξηση αναζητήσεων κατά 22,3%, στα Πετράλωνα κατά 20,4% στο στενό κέντρο κατά 18,7%. Ακολουθούν το Μετς με το Καλλιμάρμαρο, το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός, το ιστορικό κέντρο, η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη κ.ο.κ.

Θεσσαλονίκη

Χωρίς σημαντική αύξηση είναι η ζήτηση για αγορά κατοικίας στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο τρίμηνο του έτους, χωρίς να σημειώνει ουσιαστική μεταβολή.

Το αγοραστικό κοινό φαίνεται να ενδιαφέρεται για κατοικίες εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης μιας και στην αναζήτηση των προαστίων -στα οποία περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Ευκαρπία, ο Εύοσμος, το Ελευθέριο – Κορδελιό, η Σταυρούπολη και η Πολίχνη– παρουσιάζεται μια σχετική αύξηση (2%).

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά κατοικίας από πλευράς αναζητήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022 εντοπίζονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το κέντρο, την Τούμπα και την περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Δεσύλλας: Η FlexCar θα γίνει «μονόκερος» με ρεκόρ ταχύτητας για την Ελλάδα (pics)

Οι «χρυσές» συμβουλές του Σόλομον της Goldman Sachs στους 3.700 νέους που προσέλαβε για το καλοκαίρι

Συνεχίζεται το sell off στα ομόλογα – Στο 4,3% το ελληνικό 10ετές, σε υψηλό οκτώ ετών το γερμανικό