Επενδύσεις

Sotheby’s Realty: «Υπάρχουν ελκυστικές ευκαιρίες ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων»

  • Στεφανία Σούκη


Ποιες περιοχές στην Ελλάδα ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των αγοραστών - Γιατί στις πρώτες επιλογές παραμένει η Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τη δυναμική του καλοκαιριού φαίνεται ότι διατηρεί η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων όσον αφορά το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, έστω κι αν -παραδοσιακά- κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου η κινητικότητα στην αγορά είναι μειωμένη.

Το γεγονός διαπιστώνει η Greece Sotheby’s International Realty στην ενημέρωση του Νοεμβρίου προς τους πελάτες της, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν «ελκυστικές ευκαιρίες στον τομέα των κατοικιών τόσο για τους ξένους όσο και τους εγχώριους υποψήφιους αγοραστές με τη ζήτηση να επικεντρώνεται όχι μόνο στα γνωστά… hotspot της Μυκόνου, της Κέρκυρας και της Κρήτης. Λιγότερο γνωστοί προορισμοί για πολυτελείς κατοικίες όπως η Νάξος, η Τήνος και η Ιος ή ακόμη και στην ηπειρωτική Ελλάδα προορισμοί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το Γαλαξίδι σημειώνουν τελευταία αυξανόμενο ενδιαφέρον».

Στις πρώτες επιλογές παραμένει η Αθηναϊκή Ριβιέρα, όσο η Αθήνα αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο στο εξωτερικό ως σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη και καθιερώνεται ως προορισμός για μετεγκατάσταση συνδυάζοντας «καλές κλιματολογικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σύγχρονο lifestyle, ενώ έχει πολύ κοντά τη θάλασσα».

Σημειωτέον ότι μέσα στο 2021 η Greece Sotheby’s International Realty προχώρησε σε μεγάλες πωλήσεις πολυτελών κατοικιών, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε δημοφιλείς προορισμούς με τις τρεις μεγαλύτερες εντός του πρώτου εξαμήνου να αφορούν κατοικίες στην Κρήτη, τη Ρόδο και το Costa Navarino συνολικής αξίας 28,5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των συναλλαγών που ολοκλήρωσε φέτος η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα ξεχωρίζουν η πώληση των πιο ακριβών βιλών που έχουν καταγραφεί ποτέ στους Παξούς και τη Μήλο και μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Πάρο.

Η Greece Sotheby’s International Realty με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Σάββα Σαββαΐδη θεωρεί ότι την τελευταία τριετία η αναγνωρισιμότητα της ελληνικής αγοράς πολυτελών κατοικιών έχει ανέβει στο εξωτερικό, σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι συνθήκες του ανταγωνισμού σε αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων είναι ιδιαίτερα έντονες.

«Υπάρχει πληθώρα προορισμών παγκοσμίως που… διαγκωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσοχή μίας τόσο εξειδικευμένης πελατείας όπως είναι τα άτομα υψηλής καθαρής θέσης οι UHNWI –Ultra high -net -worth individuals όπως ονομάζονται στη διεθνή ορολογία», όπως αναφέρεται σχετικά.

H Sotheby’s International Realty είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες διεθνώς στο χώρο της παροχής υπηρεσιών για πολυτελείς κατοικίες με έναν όγκο πωλήσεων σε ετήσια βάση στα πέριξ των 90 δισ. ευρώ, ενώ μέσω της Greece Sotheby’s International Realty έχει παρουσία και στην Ελλάδα με ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών κατοικιών προς πώληση ή μίσθωση σε ουκ ολίγους τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα και φυσικά στην Αθήνα.

Η εταιρεία προσφέρει και την επιλογή της «ιδιωτικής συλλογής» (private collection) κατοικιών προς πώληση που διατίθενται στην αγορά με τιμή άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Στο σφυρί οικόπεδο – φιλέτο του εφοπλιστή Μαυρή στην Εκάλη (pics)

Κλιματικό «red alert» για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Επέτειος Πολυτεχνείου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα (vid)