Βήμα- βήμα προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο εμπορικό πάρκο των 70 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει ο όμιλος Φουρλή εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τον φορέα της επένδυσης, τη Lamda Development, να έχει προχωρήσει, σε αυτό το στάδιο, με τις σχετικές πολεοδομικές εγκρίσεις.

Η ολοκλήρωση τώρα των πολεοδομικών εγκρίσεων είναι κι ένα βασικό πρόκριμα ώστε στη συνέχεια, να προχωρήσουν με τη σειρά τους, οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των εκτάσεων όπου θα κατασκευαστεί το εμπορικό πάρκο, σε συνέχεια και της συμφωνίας που έχει υπογραφεί ήδη από το 2021 μεταξύ των δύο μερών, της Lamda Development και του ομίλου Φουρλή.

Με βάση τη σχετική συμφωνία, προβλέπεται η απόκτηση από τον όμιλο Φουρλή των διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το μεγάλο εμπορικό κέντρο του Ελληνικού (σ.σ. το Vouliagmenis Mall της Lamda Development), με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμπορικού πάρκου μεγέθους 30.000 τ.μ., το οποίο θα αναλάβει να «τρέξει» η Trade Estates AEEAΠ, η Επενδυτική Ακινήτων που συνδέεται με τον όμιλο Φουρλή.

Η συμφωνία του 2021 έκανε λόγο για ένα συνολικό προϋπολογισμό στα πέριξ των 55 εκατ. ευρώ, νούμερο το οποίο, με τα νέα δεδομένα έχει ανέβει στα επίπεδα κοντά στα 70 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι το εμπορικό πάρκο έχει σχεδιαστεί να είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα παραδοθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης κατασκευής του μεγάλου έργου του Ελληνικού, εξ ου και η πλευρά Φουρλή έχει ήδη εκκινήσει τις επαφές με υποψήφιους χρήστες, έστω κι αν ακόμη απαιτείται χρόνος μέχρι την οριστική έκδοση των οικοδομικών αδειών ώστε να μπουν οι… μπουλντόζες.

Οι εμπορικοί χώροι που θα δημιουργηθούν, θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ‘’big box’’, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ότι ΙΚΕΑ και Intersport, τα δύο γνωστά brands που «τρέχει» ο όμιλος Φουρλή θα διαθέτουν τα πρώτα καταστήματα στο νέο retail, με το πλάνο τώρα να περιλαμβάνει επιπλέον 8 έως 10 καταστήματα τρίτων μισθωτών, έως 2.000 τ.μ. έκαστο. Με το δεδομένο ότι ήδη η Trade Estates ΑΕΕΑΠ διαθέτει, λόγω και των εμπορικών της πάρκων, μία σημαντική «δεξαμενή» υποψηφίων χρηστών έχει ήδη εκκινήσει τη σχετική προεργασία.

Σημειωτέον ότι με βάση και τα στοιχεία που έρχονται από πλευράς της ίδιας της Lamda Development σε σχέση με τη μίσθωση εμπορικών καταστημάτων στους μεγάλους εμπορικούς χώρους όπως προβλέπονται εντός του mega project του Ελληνικού (Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria) το ενδιαφέρον από υποψήφιους μισθωτές είναι ήδη σημαντικό και αντίστοιχα συμβαίνει και στην περίπτωση του εμπορικού πάρκου: Ηδη για το Vouliagmenis Mall -το οποίο έχει ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι την έναρξη των εργασιών- με εκμισθώσιμους χώρους 90.000 τ.μ. η εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους μισθωτές είναι στο 92%, ενώ έχουν σχετικά προσύμφωνα προκαταρκτικές συμφωνίες -Heads of Terms (HoT) για το 25% των χώρων, ενώ στην περίπτωση του Riviera Galleria με 19.000 τ.μ. εμπορικών χώρων δίπλα στη Μαρίνα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι στο 71% και το 3%.

Για την Trade Estates, η οποία οδεύει φέτος προς το Χρηματιστήριο, το εμπορικό πάρκο του Ελληνικού στο ‘‘The Ellinikon Commercial Hub’’ θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα για την Επενδυτική Ακινήτων, η οποία έχει ένα χαρτοφυλάκιο σήμερα που αποτελείται από 10 εμπορικά ακίνητα, 8 εμπορικά πάρκα και δύο logistics centers νέας γενιάς.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2026 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, έχοντας ήδη προγραμματίσει, σύμφωνα με τη διοίκησή της, επενδυτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 550 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

«Ασανσέρ» ανάπτυξης φέρνει υπερπλεόνασμα και παροχές με …ασφάλεια

Το γεύμα Τσίπρα-ΓΑΠ σε οικία δημοσιογράφου, η Εύα «πήρε τα πάνω της», ο Έλλην μεγιστάνας που πήρε το γιοτ… Αρμάνι και η απόσυρση ενός μυστήριου διαγωνισμού

Πόσο κοντά είναι ο κλάδος της πληροφορικής σε νέες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο (pic)