Στόχο για ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα φτάσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ έχει θέσει η Noval Property ΑΕΕΑΠ, με αιχμή το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 340 εκατ. ευρώ.

Αυτό επεσήμανε χθες η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παναγιώτη Καπετανάκο να επισημαίνει ότι οι τρέχουσες αναπτύξεις της εταιρείας, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Viohalco και οι υπεραξίες που θα προκύψουν σε συνδυασμό με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των 571,24 εκατ. ευρώ φέρνει πιο κοντά τον στόχο του 1 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερης σημασίας για τον όμιλο είναι και το κομμάτι των αναπλάσεων- ανακατασκευής παλιότερων ακινήτων τα οποία ανασχεδιάζονται πλήρως με «πράσινα» πιστοποιημένα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας να αξιοποιεί παλιό κτιριακό απόθεμα και να το μετατρέπει σε σύγχρονο και βιοκλιματικό.

Σημειωτέον ότι μόλις προχθές η Noval από κοινού με την Brook Lane Capital ανακοίνωσαν τη μεγάλη συμφωνία, δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωση του έργου ύψους άνω των 120 εκατ. ευρώ, για τη μίσθωση στην εταιρεία συμβούλων και ελεγκτικών υπηρεσιών ΕΥ μέρους (δύο από τα συνολικά τέσσερα κτίρια) του μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος που αναπτύσσουν οι δύο πλευρές στο Μαρούσι στο πρώην ακίνητο της Kodak αποτελώντας ένα ακόμη δείγμα «επαναπροσδιορισμού παλιού κτιριακού αποθέματος, όπως ήταν το παλιό εργοστάσιο της Kodak και δημιουργώντας το μεγαλύτερο πράσινο γραφειακό campus του Αμαρουσίου» σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκο.

Οι εν λόγω χώροι αναμένεται να παραδοθούν στον μισθωτή εντός του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση να ξεκινήσει μέσα στο 2026, ενώ θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο οι μισθώσεις και για το υπόλοιπο συγκρότημα.

Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που προωθεί η εταιρεία αφορά αυτή των πρώην βιομηχανικών κτιρίων του ομίλου στην οδό Πειραιώς που θα περιλαμβάνει επαγγελματικές χρήσεις, κατοικία, χώρους πολιτισμού και αναψυχής, φιλοξενίας κ.τ.λ.. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο, με προοπτική ολοκλήρωσης το 2028 και προϋπολογισμό 169 εκατ. ευρώ, για το οποίο ολοκληρώνεται φέτος η αδειοδότηση και από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει και η υλοποίησή του μετά και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (σ.σ. εκτιμάται προς το τέλος του 2024).

Την επανατοποθέτηση ενός παλιότερου ακινήτου αφορά και η μικτή ανάπτυξη στην Αρδηττού 40- 42, σε ένα παλιό κτίριο στο Μετς που θα περιλαμβάνει γραφεία και κατοικίες ύψους 10,2 εκατ. ευρώ με προοπτική ολοκλήρωσης φέτος. Πρόκειται για κτίριο συνολικής δομημένης επιφανείας περίπου 4.258 τ.μ. με δύο υπόγεια, όπου θα δημιουργηθούν γραφεία εμβαδού 601 τ.μ. αλλά και διαμερίσματα κατοικιών συνολικού εμβαδού 2.030 τ.μ., τα οποία θα μισθωθούν.

Αντίστοιχα, τη δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων στη θέση παλιού πενταώροφου κτηρίου γραφείων συνολικής επιφανείας περίπου 6.678 τ.μ. αφορά και η έτερη ανάπτυξη επί της Λ. Κηφισίας 199, ένα ακόμη project επανατοποθέτησης παλιού ακινήτου από τη Noval στην περιοχή του Αμαρουσίου. To ακίνητο, πρώην ιδιοκτησίας της HELLENiQ ENERGY είχε αποκτηθεί το 2022 μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία – Ποσειδώνια 2024: Συμφωνίες $1 δισ., οι Χούθι και τα πυρηνικά καύσιμα

Και «Κέντρο και κόμμα», νέα ονόματα στο τραπέζι του Κ.Μ, οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ, ο (ξαφνικά) ευγενής αρχηγός, ο δήμαρχος Χάρης και ο μικρός Μανώλης

«Πρωτεύς»: Τρίτη φορά με… «ρότα» για το ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

 Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ