Την μεγέθυνση του αποτυπώματος της στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική εγχώρια και διεθνή αγορά ταχυμεταφορών επιδιώκει η ACS, με την μεγάλη επένδυσή της άνω των 50 εκατ. ευρώ στο νέο υπερσύγχρονο logistics hub στην περιοχή του Αιγάλεω, την παρουσίαση του οποίου έκανε σήμερα η διοίκηση του ομίλου Quest, παρόντος και του Θεόδωρου Φέσσα.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων, οι επενδύσεις θα συνεχιστούν και τα προσεχή χρόνια, ενώ υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν και αυτές το ύψος των 50 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, με επίκεντρο τον τομέα του last mile και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών της εταιρείας που είναι ο leader του κλάδου.

Η δημιουργία ενός δικτύου αποτελούμενου από 1.000+ smart lockers συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της θυγατρικής του ομίλου Quest.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή των επίσημων εγκαινίων του νέου κέντρου διαλογής της ACS.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη λειτουργία το logistics hub θα υπερτριπλασιάσει την επιχειρησιακή δυνατότητα διαλογής δεμάτων της εταιρείας, σε 50.000+ αποστολές την ώρα.

Σε πιλοτική λειτουργία το νέο logistics hub τέθηκε τον Νοέμβριο του 2021, με στόχο του να μειώσει τους χρόνους και τα κόστη της ACS στις ταχυμεταφορές.

Προβλέπεται δε ότι θα συνεισφέρει στην διψήφια αύξηση στα μεγέθη της τα προσεχή χρόνια, παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν στην αγορά, ακολουθώντας τους αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Βγήκε η δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Επαγγελματική ασφάλιση, συντάξεις, επιδόματα: Τι αλλάζει με το νέο ασφαλιστικό

«Χ»: Ο Μασκ σκέφτεται να καταργήσει το πρώην Twitter στην Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ