Μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης ανακοίνωσε ότι θα λάβει η Alibaba, μετά την πρόσφατη καταγγελία εργαζόμενης για σεξουαλική επίθεση από διεθυντή του κινεζικού κολοσσού.

Η υπάλληλος της Alibaba κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον επόπτη της, Γουάνγκ Τσενγκουέν, καθώς και έναν πελάτη της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία για τη «χλιαρή αντίδραση της εταιρείας».

Η έκταση που πήρε το θέμα προκάλεσε δυσφήμιση για τον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος προχώρησε στην απόλυση του συγκεκριμένου διευθυντικού στελέχους, αλλά και σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον άλλων στελεχών, όπως η CPO του τμήματος της υπαλλήλου, για τη στάση που κράτησε σε ό,τι αφορά την καταγγελία.

Στην προσπάθειά της να περιορίσει την αρνητική εικόνα που έχει σχηματιστεί για εκείνη, η διοίκηση της Alibaba ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι θα συγκροτήσει μια επιτροπή που «θα λαμβάνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν στην πρόληψη περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και θα αναφέρεται απευθείας στο ΔΣ του Ομίλου Alibaba».

Ακόμη, η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον κώδικα συμπεριφοράς ενδοεταιρικά, δημιουργώντας έναν κώδικα δεοντολογίας για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης, ώστε να υπάρχει «μηδενική ανοχή απέναντι στην ανάρμοστη συμπεριφορά».

Διαβάστε ακόμη

Επιδεινώνεται η χαοτική κατάσταση στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες

Έρχονται «καμπάνες» για όσους ξέχασαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Αλέξης Αλεξίου (Cenergy): Τα νέα έργα φέρνουν περισσότερες επενδύσεις στα καλώδια