Ένα νέο chatbot με την ονομασία Q, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις για χρήση στην εργασία, ανακοίνωσε την Τρίτη η Amazon στο συνέδριο «Reinvent» της Amazon Web Services (AWS) στο Λας Βέγκας.

Το chatbot αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Amazon να αμφισβητήσει τις Google και Microsoft σε αυτό το λογισμικό, ενώ παρουσιάστηκε έναν χρόνο αφότου η νεοσύστατη OpenAI -την οποία υποστηρίζει η Microsoft- λάνσαρε το ChatGPT.

Όπως αναφέρει το CNBC, το Q μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες του να κατανοήσουν τις δυνατότητες της AWS, καθώς θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί του σε εφαρμογές όπως το Slack της Salesforce, καθώς και σε εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου των προγραμματιστών λογισμικού.

Ακόμη, όπως είπε ο Adam Selipsky, διευθύνων σύμβουλος της AWS, θα εμφανίζεται στην ηλεκτρονική κονσόλα διαχείρισης της AWS, ενώ θα μπορεί να κάνει αυτόματα αλλαγές στον πηγαίο κώδικα, ώστε οι προγραμματιστές να κάνουν λιγότερη δουλειά.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι το Q θα μπορεί να συνδεθεί σε τουλάχιστον 40 εταιρικά συστήματα, όπως τα Microsoft 365, Dropbox, Salesforce και Zendesk, μαζί με την υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων S3 της AWS.

Διαβάστε ακόμη

Ντέιβιντ Κάμερον: Συνάντησε τον Γ. Γεραπετρίτη μετά το unfair του Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής ΙΙΙ» για μείωση των NPL’s

Εκτόξευση των ναύλων για τα φορτηγά πλοία προκαλεί η στήριξη του Πεκίνου στους κατασκευαστές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ