Ένα «AI show and tell» φιλοξενεί στο γραφείο του τον τελευταίο χρόνο ο επικεφαλής λιανικού εμπορίου της Amazon, Νταγκ Χέρινγκτον, σε μια προσπάθεια να παραμένει ενημερωμένος για την τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετικά έργα πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρεία.

Ο Χέρινγκτον πιστεύει ότι η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές, όπως η κινητή τηλεφωνία ή η κοινωνική δικτύωση, και προειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι η Amazon πρέπει να παραμείνει πρωτοπόρος αν θέλει να παραμείνει επιτυχημένη.

Όπως αποκαλύπτει ο Business Insider, τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια της εσωτερικής συνάντησης όλων των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα. Ο Χέρινγκτον μοιράστηκε μερικά από τα νέα έργα στα οποία εργάζεται η ομάδα του, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ιστορία είναι γεμάτη με μεγάλες επιτυχημένες εταιρείες που αντιμετώπισαν μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές», δήλωσε ο Χέρινγκτον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Απέτυχαν να προσαρμοστούν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν».

Η μαζική έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, με αιχμή του δόρατος την ξαφνική άνοδο του ChatGPT, έχει ωθήσει πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, να επιδιώξουν πιο ενεργά τη νέα τεχνολογία.

Εσωτερικά, η Amazon προσπαθεί να βρει ιδέες για νέα έργα AI. Ορισμένες από αυτές τις ιδέες περιλαμβάνουν έναν νέο ψηφιακό βοηθό αγορών με τεχνητή νοημοσύνη και μια σημαντική αναθεώρηση της φωνητικής βοηθού Alexa, όπως σημειώνει ο Business Insider.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν παραπονεθεί για το εσπευσμένο λανσάρισμα του νέου chatbot Q της Amazon και την αυξανόμενη πίεση που αισθάνονται στην προσπάθεια να ενσωματώσουν την AI σε ό,τι κάνουν.

«AI show and tell»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της περασμένης εβδομάδας, ο Χέρινγκτον δήλωσε ότι το «AI show and tell» στο γραφείο του πραγματοποιείται κάθε λίγες εβδομάδες τον τελευταίο χρόνο. Είπε ότι ξεκίνησε ως ένας προσωπικός μηχανισμός «μάθησης και περιέργειας», όπου προσκαλούσε οποιαδήποτε ομάδα σε όλη την επιχείρηση λιανικής να έρθει και να δείξει σε τι εργάζεται.

Τώρα, ένας μακρύς κατάλογος ανθρώπων περιμένουν να παρουσιάσουν τα έργα τους. Ο Χέρινγκτον επιβλέπει το σύνολο των επιχειρήσεων λιανικής της Amazon, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αγοράς, της μονάδας υγειονομικής περίθαλψης και της υπηρεσίας logistics.

Διαβάστε ακόμη

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα (pics)

ΠΑΣΟΚ: Δεν ψηφίζει τα μη κρατικά πανεπιστήμια

ΕΚΤ: Ζημιές €1,266 δισ. το 2023 – Δεν θα γίνει διανομή κερδών στις εθνικές κεντρικές τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ