Χειρότερα του αναμενομένου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Alibaba, στα πρώτα αποτελέσματα μετά την προαναγγελία αναδιοργάνωσης του κινεζικού «γίγαντα».

Πιο συγκεκριμένα, κατά το α’ τρίμηνο του 2023, τα έσοδα ανήλθαν σε 208,2 δισ. γουάν (29,6 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 2% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων (210,2 δισ. γουάν).

Το ίδιο συνέβη και με τα προσαρμοσμένα κέρδη, τα οποία ενισχύθηκαν στο +35% και το 1,34 γουάν ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων περί κερδών 2,08 γουάν ανά μετοχή.

Τα μεγέθη του α’ τριμήνου είναι τα πρώτα, μετά το πλήρες άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, κάτι που οδήγησε σε ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 18,4%, ενώ η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 4,5% στο α’ τρίμηνο, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση του τελευταίου έτους.

Η Κίνα θεωρείται βασική αγορά για τον «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς παράγει σχεδόν το 50% των συνολικών εσόδων.

Τα σημερινά αποτελέσματα, επίσης, είναι τα πρώτα μετά τη δημοσίευση του σχεδίου αναδιοργάνωσης του κινεζικού ομίλου. Σύμφωνα με το project, η Alibaba αναμένεται να διασπαστεί σε έξι διαφορετικές οντότητες, υπό την ομπρέλα μίας ενιαίας εταιρείας συμμετοχών.

Διαβάστε ακόμα

Τα γκάλοπ της πρεσβείας, της… θείας Μαρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ-συμπαθών μπίζνεσμαν, ο τραπεζικός εφιάλτης με τα ψάρια και το deal Παντελιάδη

Airbnb: O πιο δημοφιλής προορισμός στις αναζητήσεις των Αμερικανών για φέτος το καλοκαίρι είναι ελληνικός

Ποιος είναι ο Ελληνας επιχειρηματίας που συνελήφθη από το FBI για τεχνολογική κατασκοπεία (vid)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ