Επιχειρήσεις

Apple: Μεγάλη συνεργασία με την Tesla στη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας στην Καλιφόρνια

  • newsroom


Η Apple επενδύει σε αποθηκευτικούς χώρους ευρείας κλίμακας στην Καλιφόρνια και διερευνά νέες τεχνολογίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας

Την επικείμενη συνεργασία τους ανακοίνωσαν οι Apple και Tesla, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αποκάλυψε το The Verge, η Apple στην καινούργια μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζει στην Καλιφόρνια θα χρησιμοποιήσει 85 μπαταρίες megapacks ιόντων λιθίου της Tesla, που θα τροφοδοτούν και τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή.

Το The Verge αναφέρει επίσης ότι η Tesla είχε ανακοινώσει το πρόγραμμά της για τα συγκεκριμένα συστήματα μπαταριών το 2019 και ότι το 2016 είχε εξαγοράσει την εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Solar City έναντι 2,6 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με την Apple.

Παράλληλα, δημοσίευμα του CNBC αναφέρει ότι η Apple επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ χθες (31/3/2021) η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Το έργο θα φέρει την ονομασία California Flats και θα μπορεί να αποθηκεύσει έως 240 megawatt / ώρες ενέργειας, που θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια σε μία μέρα τουλάχιστον 7.000 σπίτια.

Η Apple επενδύει σε αποθηκευτικούς χώρους ευρείας κλίμακας στην Καλιφόρνια και διερευνά νέες τεχνολογίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση – Ποιοι οι δικαιούχοι

Τιμή – στόχος τα 11 δολ. για την Performance Shipping της Οικογένειας Παληού

Νίκολας Νεγκροπόντε: Ο ανταγωνισμός είναι ο σύγχρονος βασιλιάς

Απόρρητο Απόρρητο