Ναυτιλία

Τιμή – στόχος τα 11 δολ. για την Performance Shipping της Οικογένειας Παληού

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από ζημιές 32,1 εκατομμυρίων το 2019

Τιμή – στόχο τα 11 δολάρια δίνουν οικονομικοί αναλυτές για τη μετοχή της εισηγμένης στο Νasdaq ναυτιλιακής εταιρείας Performance Shipping Inc. της οικογένειας Παληού.

Η τιμή διαπραγματεύεται στα 5,62 δολάρια όμως η πραγματική της αξία είναι διπλάσια σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας H.C. Wainwright.

Η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία το 2020 έχοντας στο τιμόνι της τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο ως διευθύνοντα σύμβουλο σε μια δύσκολη χρονιά για τα δεξαμενόπλοια. Παρουσίασε κέρδη ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το 2019 είχε ζημιές 32,1 εκατομμυρίων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου της από δεξαμενόπλοια Aframax. Τον περασμένο Δεκέμβριο παρέλαβε στη Μανίλα των Φιλιππίνων το δεξαμενόπλοιο “P. Yanbu” πρώην “Kalamas” ναυπηγημένο το 2011, χωρητικότητας 105.400 τόνων dw.

Η συμφωνία αγοράς ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο και το ύψος του τιμήματος ανήλθε στα 22 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 13,2 θα δοθούν σε ρευστό «στο χέρι» και τα υπόλοιπα 8,8 εκ. από δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς. Το πλοίο δραστηριοποιείται στην spot αγορά και όχι σε μακροχρόνιες ναυλώσεις.
Με την παραλαβή του πλοίου ο στόλος της ανέρχεται στα πέντε.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα Πειραιώς: Μονόδρομος η αύξηση κεφαλαίου λέει ο Χρ. Σταϊκούρας

Πρωτοφανές: Γιατί η Google δεν «γιορτάζει» την Πρωταπριλιά φέτος

Αγορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές