Επιχειρήσεις

AT&T – Verizon: Καθυστερούν τη λειτουργία του 5G στις ΗΠΑ μετά την κόντρα με τις αεροπορικές

  • newsroom


Οι δύο εταιρείες είχαν προγραμματίσει την έναρξη της λειτουργίας του δικτύου 5G για τις 19 Ιανουαρίου 2022

Την καθυστέρηση της λειτουργίας του δικτύου 5G στις ΗΠΑ μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τις αεροπορικές, ανακοίνωσαν οι AT&T και Verizon.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έχει προειδοποιήσει ότι τα σήματα C-Band 5G που βρίσκονται κοντά σε συχνότητες που χρησιμοποιούνται από βασικά όργανα της αεροπορίας, μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία αυτών των οργάνων και συστημάτων.

Οι δύο εταιρείες είχαν προγραμματίσει την έναρξη της λειτουργίας του δικτύου 5G για τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Υενθυμίζεται ότι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες όπως οι American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines κ.ά., είχαν αντιδράσει στη λειτουργία του δικτύου 5G των AT&T και Verizon, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να καθηλώσει χιλιάδες πτήσεις στο έδαφος.

Μάλιστα, η AT&T δήλωσε «εκνευρισμένη από την ανικανότητα της FAA να κάνει αυτό που έχουν κάνει σχεδόν 40 χώρες, δηλαδή να αναπτύξουν την τεχνολογία 5G με ασφάλεια, χωρίς να διακόπτονται οι αεροπορικές υπηρεσίες».

Ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση της Verizon, η οποία ανέφερε επίσης ότι περιορίζει εθελοντικά το δίκτυο 5G που διαθέτει κοντά στα αεροδρόμια.

Διαβάστε ακόμη

Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Κόλλησε» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το σχέδιο εξυγίανσης (upd)

Βαριές απώλειες στη Wall Street: Ομόλογα και Goldman Sachs βυθίζουν τους δείκτες

Volkswagen: Κοινοπραξία με τη Bosch για τον εξοπλισμό εργοστασίων κατασκευής μπαταριών