Επιχειρήσεις

Bασιλάκης: Καλή χρονιά για την Autohellas το 2021 – Αναμένονται διπλάσια προ φόρων κέρδη έναντι του 2020

  • Στεφανία Σούκη


Τι ανέφερε ο CEO κ. Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ομίλου που πραγματοποιήθηκε σήμερα - Θετική η πορεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων

Τζίρο και αποτελέσματα αισθητά καλύτερα από την περυσινή χρονιά αναμένει η Autohellas φέτος, έχοντας ήδη και την εικόνα της πορείας του οκταμήνου υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ομίλου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο συνολικός τζίρος «θα ξεπεράσει τα νούμερα του 2019, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω περιορισμοί στην αγορά ή lockdown που ούτως ή άλλως αυτή την στιγμή δεν το εκτιμά κανείς. Aντίστοιχα και τα αποτελέσματα του 2021 θα είναι περίπου στο διπλάσιο των προ φόρων κερδών του 2020», επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως σημείωσε, «το 2021 εξελίσσεται σε μια πολύ θετική χρονιά για τον όμιλο μας, παρά την υστέρηση του τουρισμού που προκαλεί η πανδημία. Οργανώσαμε επιτυχώς τον στόλο μας για να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ζήτηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά και λόγω της αυξημένης ζήτησης από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για μακροχρόνια μίσθωση και αγορά αυτοκινήτων», τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

Σε ότι αφορά συνολικά στην αγορά αυτοκινήτου, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε πως εμφανίζει αύξηση 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά και οι πωλήσεις προσεγγίζουν τα νούμερα του 2019.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση για τη σύναψη συμφωνίας χρηματοδότησης 180 εκατ. ευρώ με την JPMorgan Chase μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων (Asset Backed Securitization).

H συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη του ιδίου τύπου για την Autohellas μετά την αντίστοιχη που σύναψε το 2018 με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD & KFW, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη συμφωνία τιτλοποίησης απαιτήσεων εκτός τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνεργασία με πολύ μεγάλο χρηματοπιστωτικό παίκτη κι έχει μεγάλη αξία ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας με πολύ καλούς όρους».

Η έκτακτη γενική συνέλευση έδωσε το πράσινο φως για την ακύρωση ίδιων μετοχών (σ.σ που είχαν αγοραστεί κατά το παρελθόν) και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Επιπλέον, παρείχε την εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου «όταν κι εφόσον παρουσιαστεί μία τέτοια πρόταση ώστε να κινηθεί χωρίς γενική συνέλευση, ώστε να κάνει πιο αποτελεσματικά χρήση των μεταβαλλόμενων συνθηκών στην αγορά», όπως σχολίασε ο κ. Βασιλάκης.

Στα θέματα επίσης περιλαμβανόταν και η επέκταση προγράμματος παροχής stock option στις θυγατρικές εταιρείες και την εκλογή ενός νέου μέλους στο δ.σ.

Διαβάστε ακόμη: 

Γραφείο Προϋπολογισμού: «A λα καρτ» στόχοι για το χρέος και «μόνιμο» Tαμείο Ανάκαμψης 

Υψηλή ζήτηση για τα 5ετή και 30ετή ομόλογα – Στα 14 δισ. ευρώ οι προσφορές (upd) 

Milos: Οκτώβριο το ντεμπούτο του νέου 5άστερου στο Σύνταγμα (pics)