Επιχειρήσεις

BMW: Άμεση συμφωνία με κατασκευαστές τσιπ για την προμήθεια ημιαγωγών

  • newsroom


Τα τσιπ θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα

Άμεση συμφωνία με τον προμηθευτή τσιπ υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors, καθώς και με την Globalfoundries, κατασκευάστρια ημιαγωγών με πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, έχει συνάψει το γκρουπ BMW με σκοπό να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα.

Η εταιρεία εγγυάται στο γκρουπ την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο.

Τα τσιπ θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα.

Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον και όσο η τεχνολογία προχωράει.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Απλοποίηση έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες

Amazon Web Services (AWS): «Ήρθαμε γιατί η Ελλάδα άλλαξε νοοτροπία»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλωματικό μποϋκοτάζ και από την Αυστραλία προς το Πεκίνο