Επιχειρήσεις

BMW: Σχεδιάζει 6.000 νέες θέσεις εργασίας για το 2022

  • newsroom


Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW εκτιμά ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα ξεπεραστεί μέσα στο 2022, καθώς οι εταιρείες κατασκευής τσιπ εξακολουθούν να κάνουν επενδύσεις

Την πρόθεση της BMW να δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας το 2022 αποκάλυψε μεταξύ άλλων στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Oliver Zipse.

Όπως είπε στην εφημερίδα του Μονάχου, η BMW προετοιμάζεται για αύξηση της ζήτησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γι’ αυτό και θα ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της «έως και κατά 5% το επόμενο έτος».

Ο Oliver Zipse είπε ακόμη ότι ήδη η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, επισήμανε ωστόσο ότι για όλα αποτελεί προϋπόθεση η σταθεροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Αυτό θα οδηγήσει και σε σταθεροποίηση των τιμών. Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι η ίδια η έλλειψη, αλλά το απρόβλεπτο», τόνισε ο ίδιος.

«Αν ξέραμε πριν από τρεις μήνες ότι δεν θα ήταν διαθέσιμοι κάποιοι συγκεκριμένοι ημιαγωγοί, το πρόβλημα θα ήταν πιο περιορισμένο», εξήγησε.

Παρόλα αυτά, ο Oliver Zipse εκτιμά ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα ξεπεραστεί μέσα στο 2022, καθώς οι εταιρείες κατασκευής τσιπ εξακολουθούν να κάνουν επενδύσεις.

Μέχρι στιγμής η BMW έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τόσο υβριδικά όσο και αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ σκοπεύει μέχρι το 2025 να έχει φτάσει σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα 2 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση που υπάρχει για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW είπε στη γερμανική εφημερίδα ότι τα i4 και iX έχουν γίνει sold out, γι’ αυτό και οι παραγγελίες ολοκληρώνονται σε διάστημα μερικών μηνών.

Διαβάστε ακόμη

Φρενάρει η… φρενίτιδα των ναυλαγορών

Alcoa: «Θύμα» της ενεργειακής κρίσης – Σταματά την παραγωγή αλουμινίου στην Ισπανία

Πετρέλαιο: Απότομη πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα