Επιχειρήσεις

Briq Properties: Θέλει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 150 εκατ. το 2021

  • Στεφανία Σούκη


H δυναμική είσοδος της εταιρείας στην αγορά logistics - Την περυσινή χρονιά το 80% των επενδύσεων αφορούσαν projects logistics

Ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ έχει θέσει στόχο η Briq Properties ΑΕΕΑΠ για τη φετινή χρονιά -έστω κι αν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας παραμένουν δύσκολες- έναντι των 106 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας που συνδέεται με τον Θ. Φέσσα η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Αννα Αποστολίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την περυσινή χρονιά στις επενδύσεις της εταιρείας στον τομέα των logistics την περυσινή χρονιά, μία κατηγορία ακινήτων που θεωρείται από τις κερδισμένες της πανδημίας. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, αυτή την στιγμή οι ποιοτικοί αποθηκευτικοί χώροι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τη ζήτηση και ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό την προσφορά. «Πιστεύουμε πολύ στα logistics και επικεντρωθήκαμε σε αυτό τον τομέα όταν ξεκίνησε η πανδημία, έχοντας επιτύχει να ολοκληρώσουμε σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής, δύσκολης χρονιάς».

Την περυσινή χρονιά ολοκληρώθηκαν επενδύσεις ύψους 41 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. (80%) επενδύθηκαν σε δύο projects logistics στον Ασπρόπυργο (οι αποθηκευτικοί χώροι της Sarmed και η νέα ανάπτυξη), ενώ 6,5 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν (πρίν το ξέσπασμα της πανδημίας) στα δύο ξενοδοχεία της Σκιάθου και της Κέρκυρας. Ειδικά όσον αφορά το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο έχουν επενδυθεί 9 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διατεθούν επιπλέον 6,1 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2021. Στην ίδια περιοχή προωθείται η κατασκευή ενός ακόμη κέντρου αποθήκευσης 10.000 τ.μ., για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές άδειες. Η κ. Αποστολίδου έκανε λόγο για «δυναμική είσοδο της εταιρείας στην αγορά logistics, όπου πλέον η εταιρεία είναι leader».

Από το σύνολο των 106 εκατ. ευρώ που ήταν το χαρτοφυλάκιο των 28 ακινήτων της εταιρείας στο τέλος του 2020 ποσοστό πλέον 46% αφορά τα logistics, ένα 29,7% αφορά τα γραφεία και τα μικτής χρήσης ακίνητα, ένα 17,8% σε ξενοδοχεία, ένα 2,7% καταστήματα κ.ο.κ.. Η κ. Αποστολίδου ανέφερε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 η Eπενδυτική Ακινήτων θα εξετάσει εκ νέου και τις επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα.

Τα ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια αντιστοιχούν σε 6,6 εκατ. ευρώ, χωρίς (το 1 εκατ. ευρώ από τη νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο).

Διαβάστε ακόμα:

Στο Costa Navarino το πρώτο ευρωπαϊκό «Mouratoglou Tennis Center»

Διόδια: Πώς θα πληρώνουμε – Τι αλλάζει

H «απάντηση» της Κίνας στην Tesla του Έλον Μασκ – Η παγκόσμια μάχη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα