Την εξαγορά της εταιρείας υπολογιστικού νέφους VMware έναντι 69 δισ. δολαρίων ολοκλήρωσε η Broadcom, έχοντας λάβει έγκριση από τη ρυθμιστική Αρχή της Κίνας.

Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση από την Κίνα ολοκληρώθηκε την Τρίτη (21.11.2023), αφού οι συνεχιζόμενες εντάσεις με τις ΗΠΑ για τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών μικροτσίπ είχαν προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους επενδυτές σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να κλείσει τη συμφωνία πριν από την προθεσμία της 26ης Νοεμβρίου.

«Η βελτιωμένη διάθεση μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, νωρίτερα αυτόν τον μήνα βοήθησε στο να τακτοποιηθούν οι εντάσεις που είχαν απομείνει», είπε στο Reuters ο Ντάνι Χιούζον της AJ Bell, μετά την ανακοίνωση των εταιρειών ότι σχεδιάζουν το κλείσιμο της εξαγοράς στις 22 Νοεμβρίου.

Η συμφωνία για την εξαγορά είναι η τελευταία από τις προσπάθειες του CEO της εταιρείας, Χοκ Ταν, να ενισχύσει τις δραστηριότητες λογισμικού της Broadcom, η οποία παράγει κυρίως ημιαγωγούς.

Επίσης, η εξαγορά της VMware είναι η τελευταία μεγάλη αγορά που εκκρεμούσε για την Broadcom, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με σκληρό ρυθμιστικό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αναβάλουν την ημερομηνία κλεισίματος τρεις φορές.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Ασθμαίνουσα η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Μεγαλώνει ο κίνδυνος χρηματοπιστωτικής αστάθειας (γράφημα)

Γερμανία: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό μετά την «τρύπα» των €60 δισ.

Ινδία – Tesla: Πολύ κοντά στη συμφωνία για εργοστάσιο και εισαγωγή σε ηλεκτρικά οχήματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ