Ο Johann Rupert, κύριος μέτοχος του ελβετικού ομίλου ειδών πολυτελείας Richemont, απέρριψε τις συζητήσεις για εξαγορά από τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική εταιρεία, LVMH ή συγχώνευση με την Kering SA.

Ο δισεκατομμυριούχος σημείωσε, απαντώντας σε δημοσιεύματα, ότι βρισκόταν σε συνεχή «φιλικό» διάλογο με τον πρόεδρο της LVMH και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Bernard Arnault, αλλά ο ιδιοκτήτης της Cartier δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, αφού δεν είναι προς πώληση. Επιπλέον, χαρακτήρισε τις εν λόγω εικασίες ως «λανθασμένη ιστορία».

«Σεβόμαστε ο ένας την ανεξαρτησία του άλλου και θα τον σκεφτόμουν λιγότερο αν δεν είχαμε ειλικρινείς συζητήσεις» είπε ο Rupert για τον Arnault.

Τα σχόλια σηματοδοτούν την πρώτη άμεση απάντηση που έδωσε ο Rupert, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της LVMH για μία πιθανή εξαγορά της Richemont, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα στον ελβετικό τύπο τον Φεβρουάριο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Ο Rupert είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Arnault θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι αυτό το σενάριο δεν ευσταθεί.

Από την πλευρά του, ο Rupert προσπαθούσε επί χρόνια να πείσει τους επενδυτές ότι η Richemont δεν είναι προς πώληση, ωστόσο, οι εικασίες συνεχίζουν να αναδύονται καθώς το ζήτημα του σχεδιασμού διαδοχής γίνεται όλο και επιτακτικό. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο την Παρασκευή, δίνοντας στον κατασκευαστή ειδών πολυτελείας αγοραία αξία σχεδόν 101 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο Rupert απέρριψε τις συζητήσεις για πιθανή σχέση με τον ιδιοκτήτη της Gucci, Kering. «Για την ιστορία, είπαμε όχι» τόνισε ο μέτοχος.

Ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας επισήμανε ότι η Richemont θα αναπτύξει το δικό της σταθερό εμπορικό σήμα και δεν θα αναζητήσει μεγάλες εξαγορές. «Γιατί να το θέλουμε; Ξέρουμε τι έχουμε» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Όλα έτοιμα για την 3η δόση των 1,7 δισ. ευρώ

Mubadala: Αυτή είναι η νέα επένδυση του κολοσσού από το Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα

Το βραχυκύκλωμα του ΔΕΣΦΑ στην Ελευσίνα και η παρέμβαση της Motor Oil

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ