Αύξηση στα κέρδη από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς αναμένει η BMW, όπως δήλωσε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Oliver Zipse.

«Ο ισχυρισμός ότι τα περιθώρια κέρδους στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι πάντα υψηλότερα, είναι απολύτως λανθασμένος», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από την έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο.

«Σήμερα βγάζουμε χρήματα από όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό ακριβώς θα συμβεί και με τη ‘Neue Klasse’. Η σειρά αυτή θα είναι πολύ κερδοφόρα», είπε ο Oliver Zipse, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BMW παρουσίασε νωρίτερα το Σάββατο το πρώτο πρωτότυπο της σειράς «Neue Klasse», η οποία σκοπεύει να βοηθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανταγωνιστεί την Tesla, η οποία έχει ξεκινήσει πόλεμο τιμών.

Μέχρι στιγμής η BMW δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τις τιμές της «Neue Klasse», ωστόσο ο Zipse έκανε λόγο για μια «πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Διαβάστε ακόμη

Φοιτητική κατοικία: «Κλειδί» τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια για την Εφορία 

Το όνειδος και οι ευθύνες για τον φόνο στο πλοίο, Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μόνο ομιλία και συνέντευξη, ο Αντρέα, η Κλαούντια και η Avramar 

Αν. Ανδρεάδης (Sani/ Ikos): Η πρόβλεψη για πάνω από 20 δισ. τουριστικές εισπράξεις φέτος και το στρατηγικό ρίσκο για το 2024 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ