Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως ποντάρει η Chanel, η οποία επεκτείνει τα κεντρικά της γραφεία στην πρωτεύουσά του.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ειδών πολυτελείας θα υπερδιπλασιάσει τους χώρους γραφείων της σε ένα νέο ακίνητο στην πλατεία Berkeley της βρετανικής πρωτεύουσας στο Mayfair. Η κίνηση μιας μάρκας ιστορικά συνδεδεμένης με τη Γαλλία είναι μια ώθηση για το Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για απώλεια οικονομικής ανταγωνιστικότητας μετά το Brexit, με αρκετές εταιρείες να μεταφέρονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να μεταφέρουν τις βάσεις τους σε άλλες τοποθεσίες.

Η επωνυμία πίσω από το άρωμα Chanel No. 5 σχεδιάζει να μεταφέρει τις ομάδες της στο νέο κτίριο του Λονδίνου, μέχρι το τέλος του 2025, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Chanel υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης για το νέο κτίριο για τα επόμενα 20 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλη μια δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι μετέφερε την παγκόσμια έδρα της από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο το 2018. Η νέα μίσθωση καλύπτει 8.000 τετραγωνικά μέτρα σε 11 ορόφους. Ο αριθμός των εργαζομένων της Chanel αυξήθηκε κατά 12% πέρυσι σε 32.000 υπαλλήλους, με σχέδια να ανέβει περαιτέρω κατά 16% φέτος.

Η Leena Nair, η οποία έγινε διευθύνουσα σύμβουλος στις αρχές του 2022, είπε ότι η Chanel δεν σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. «Είμαστε μια ιδιωτική ανεξάρτητη εταιρεία και σκοπεύουμε να παραμείνουμε», τόνισε.

Η επέκταση της Chanel στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις μάρκες πολυτελείας εκεί, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τις αγορές χωρίς ΦΠΑ για τους τουρίστες, ένα μέτρο που βλάπτει τις επιχειρήσεις δίνοντας λιγότερο κίνητρο στους διεθνείς ταξιδιώτες να επισκεφτούν το Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

Σεβνταλίνα Βασίλεβα: Σε μίνι hub αναβαθμίζει την Ελλάδα η Visa

ΗΠΑ: Συμφωνία με την Ιαπωνία για την ανάπτυξη τσιπ επόμενης γενιάς

Σενάριο για παράταση πληρωμής του φόρου εισοδήματος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ