Τέλος στις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία βάζει η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Cisco, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Πήραμε τώρα την απόφαση να ξεκινήσουμε μια ομαλή εκκαθάριση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που κοινοποιήθηκε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται «στο να θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η International Business Machines Corp, ανταγωνίστρια της Cisco, άρχισε να περιορίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ενώ η Microsoft δήλωσε ότι προβαίνει σε σημαντικές περικοπές στις δραστηριότητές της.

Η απόσυρση κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Cisco, η IBM και η Microsoft, περιορίζει την πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό για τις ρωσικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει πλήρως από την Ρωσία, τρεις μήνες αφότου ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Η Nike είχε ανακοινώσει στις 3 Μαρτίου ότι θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι όσα παραμείνουν ανοιχτά θα λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Τι σημαίνει για τα επιτόκια η ύφεση στις ΗΠΑ (πίνακες)

Συμφόρηση πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια προκαλεί αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα

JP Morgan: Εκατοντάδες απολύσεις στο τμήμα στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ