Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε την έκδοση 39.432 κοινών μετοχών αξίας 6,70 ελβετικών φράγκων έκαστη, μετά την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Coca-Cola HBC.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εν λόγω κοινές μετοχές εισήχθησαν επίσης στον επίσημο κατάλογο του βρετανικού χρηματιστηρίου
και προς διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά εισηγμένων μετοχών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της Coca-Cola HBC για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Μετά από αυτή την έκδοση, η Coca-Cola HBC έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει επιπλέον 23.722.197 κοινές  μετοχές στο πλαίσιο της διευκόλυνσης ομαδικής εισαγωγής.

Στις 30 Απριλίου 2024, το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο της Coca-Cola HBC αποτελείτο από 373.175.988 κοινές μετοχές, εκ των οποίων 4.162.980 κατέχονται από την Coca-Cola HBC AG και 3.430.135 μετοχές από τη θυγατρική της, Coca-Cola HBC Services MEPE.

Συνεπώς, στις 30 Απριλίου 2024, ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου στην Coca-Cola HBC είναι 365.582.873.

Οι μέτοχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ανωτέρω συνολικό αριθμό δικαιωμάτων ψήφου ως παρονομαστή για τους υπολογισμούς με τους οποίους θα προσδιορίσουν αν υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν τους συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca-Cola HBC, ή μια μεταβολή της συμμετοχής τους σε αυτό, σύμφωνα με τους Κανόνες Διαφάνειας της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (“DTRs”).

Διαβάστε ακόμη

Χτίζει «άμυνες» αλλά και… παροχές η κυβέρνηση

AEGEAN: Περισσότερες θέσεις και δρομολόγια το 2024 – Ποιους προορισμούς ενισχύει φέτος

Φωτοβολταϊκά: Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τα 400άρια σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ