Επιχειρήσεις

Daikin: Έργο για το νέο βιομηχανικό κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας στη Χίο

  • newsroom


Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο - εργοστάσιο

Η Daikin συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας στην Καλλιμασιά της Χίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη εφαρμογής του συστήματος κλιματισμού – αερισμού έγινε από την ECG Egersis Group και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ECG Egersis Group & PTB – Ψαρρός Τσίνος Μπαραμπούτης ΙΚΕ και τον Master Dealer της Daikin, ΛΕΩΜΑΤ ΑΕΒΕ.

Το πρότυπο κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου ιδρύθηκε το 2017 στην Καλλιμασιά και έχει ως στόχο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής, ώστε να παραχθούν καινοτόμα προϊόντα με βάση τη μαστίχα Χίου.

Η ίδρυση του κέντρου, ως νομικό πρόσωπο, απαρτίζεται από Έλληνες εταίρους και πιο συγκεκριμένα: Την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τη θυγατρική της Mediterra SA, τη φαρμακοβιομηχανία IASIS PHARMA και τη θυγατρική της εταιρεία Pharma Q και την εταιρεία τεχνοβλαστό της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Pharmagnose.

Πρόκειται για ένα κέντρο έρευνας, που στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600 τ.μ., με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής, το οποίο μέσω της έρευνας και πιλοτικών παραγωγών σκοπεύει να αναδείξει το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μοναδικής στον κόσμο μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο – εργοστάσιο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί τελικά ευκαιρία για την ελληνική ένδυση

Alpha Bank: Πάνω από €23 δισ. οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων το διάστημα 2017-2022

CapsuleT: Ξεκίνησαν αιτήσεις για τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή αποκλειστικά για τουριστικές startups