H εκτίναξη του κόστους των ρύπων στα επίπεδα των 33 ευρώ ανά τόνο χθες, διαμορφώνει συνθήκες πίεσης στα τιμολόγια ρεύματος, με τη ΔΕΗ να εμφανίζεται αποφασισμένη να αποκρούσει σε πρώτη φάση τους κραδασμούς μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά το γεγονός ότι τα τιμολόγια της Επιχείρησης είναι συνδεδεμένα με τις ανατιμήσεις των ρύπων από το Νοέμβριο του 2019, ως μέτρο αντιμετώπισης της μεγάλης οικονομικής αιμορραγίας της ΔΕΗ, η διοίκηση έχει αποφασίσει να μην ενεργοποιήσει άμεσα. Ωστόσο, οι συνθήκες πρόκειται να επανεξεταστούν εντός της άνοιξης και μέχρι τότε θα έχει αποτιμηθεί το κόστος που διαμορφώνει για την ΔΕΗ, η αύξησή τους ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Αν η εταιρεία προσαρμοζόταν στις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται τους τελευταίους μήνες οι δείκτες CO2, τότε θα έπρεπε να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια. Τα τελευταία έχουν ήδη ανατιμηθεί στην μέση και την υψηλή τάση αλλά και από τους ιδιώτες προμηθευτές, λόγω του δυσβάστακτου κόστους των τιμών της χονδρεμπορικής του ρεύματος στην αγορά εξισορρόπησης (target model).

Η ΔΕΗ από τον περασμένο Νοέμβριο έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγιά της από τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται στην αγορά εξισορρόπησης. Ωστόσο η συνεχιζόμενη αύξηση των CO2 προβληματίζει, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι διεθνείς προβλέψεις ότι θα συνεχίσουν να καλπάζουν.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: «Λεκτική υπερβολή η δήλωσή μου για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης» (vid)

ΛΑΡΚΟ: Γιατί οι επενδυτές κάνουν ουρά για τη μεγάλη βιομηχανία νικελίου

Χρήστος Ιωάννου: Ο “Mr. Avax” συνενώνει τις ξενοδοχειακές business του – Όλο το σχέδιο