Τα αποκαλυπτήρια και μιας άλλης συμφωνίας για την απόκτηση μετοχών στην ΔΕΠΑ Υποδομών, φέρνουν οι σημερινές υπογραφές για την μεταβίβαση του 100% της εταιρείας στην Italgas.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός από τους Ιταλούς, μετοχικό ποσοστό θα αποκτήσει και ο όμιλος Κοπελούζου, το οποίο αρμόδιες πηγές προσδιορίζουν ότι θα ανέλθει σε πάνω από 10%, ενώ εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και το 20%. Στην ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως αναφέρουν θα εισέλθει εταιρεία συμφερόντων της κ. Ελμίνας Κοπελούζου.

Με την ΔΕΠΑ διατηρεί άριστες σχέσεις ο επιχειρηματικός όμιλος, οι οποίες επισφραγίστηκαν πριν περίπου ένα χρόνο με την απόκτηση από τη δημόσια επιχείρηση αερίου του 20% της Gasrade. Πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει την πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την συμμετοχή του ελληνικού ομίλου στην ΔΕΠΑ Υποδομών υπήρχε από καιρό συμφωνία με τους Ιταλούς, η οποία επισημοποιείται με τις τελικές υπογραφές του ντιλ. Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις της τελευταίας περιόδου με τίμημα που ανήλθε σε 733 εκατ. ευρώ.

Μαζί με την πώληση της ΕΔΑ ΘΕΣ που θα ακολουθήσει, το συνολικό τίμημα υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρωχαρτική έγινε Endless EC και… καλοβλέπει το Χ.Α.

Επίδομα θέρμανσης: Αύριο η καταβολή του σε 700.000 νοικοκυριά

Ενέργεια: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Σότσι για τις προμήθειες φυσικού αερίου