Με αρκετές υποσχέσεις συνοδεύτηκε η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη. Ο πρώην τραπεζίτης της Credit Suisse, που μόλις σε ένα μήνα απ’ την ανάληψη των καθηκόντων του κατάφερε με την καταλυτική βοήθεια του εντεταλμένου συμβούλου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη να ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εγνατίας Οδού με σημαντικά αποτελέσματα, προανήγγειλε νέο ρεκόρ προσφορών για την Αττική Οδό.

Στην παρουσία του στη ημερίδα του Υπερταμείου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο κ. Πολίτης υπογράμμισε ότι ήδη το ΤΑΙΠΕΔ θα αρχίσει να δουλεύει για την προετοιμασία του διαγωνισμού της Αττικής Οδού, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση παραχώρησης λήγει το 2024.

«Είναι κάτι που πρέπει να τρέξουμε εντός του 2023 και ήδη εκτιμούμε ότι θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ προσφοράς», σημείωσε ο κ. Πολίτης. Όπως σημείωσε μάλιστα όχι μόνο το ρεκόρ αυτό θα ξεπεράσει το αποτέλεσμα που είχε ο διαγωνισμός για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ απ’ τη ΔΕΗ, με τα 2,11 δισ ευρώ που προσέφερε το fund  McQuarie, αλλά θα είναι και ένα ρεκόρ που θα μείνει για πολλά χρόνια. «Θα είναι κάτι σαν το ρεκορ του Μπίμον στο άλμα εις μήκος» σημείωσε ο κ. Πολίτης (σσ  το ρεκόρ που κατέγραψε το «άλμα του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε, του Μπομπ Μπίμον στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πόλη του Μεξικού το 1968, στα 8,90 μ, κράτησε για 23 χρόνια).

Μέχρι τότε βέβαια το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να τρέξει μία σειρά από άλλα έργα αλλά και να κλείσει τις εκκρεμότητες των δύο μεγάλων διαγωνισμών που μόλις ολοκληρώθηκαν, όπως τόνισε ο κ. Πολίτης.

«Στους δύο διαγωνισμούς, την Εγνατία Οδό και τη ΔΕΠΑ Υποδομών μπορεί να ανακηρύξαμε προτιμητέο επενδυτή, όμως απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν για την ολοκλήρωση του συνόλου της διαδικασίας», τόνισε ο κ. Πολίτης. Ο ίδιος εκτίμησε πως οι συμβάσεις παραχώρησης θα υπογραφούν εντός του 2022.

Από εκεί και έπειτα, ερωτηθείς για τα επόμενα πρότζεκτς, σημείωσε πως αυτά αφορούν εν πολλοίς τη Β. Ελλάδα. «Τρέχουν ήδη οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια. Είναι η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα και η Ηγουμενίτσα. Θα ακολουθήσει και η Μαρίνα Καλαμαριάς», υπογράμμισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Για την τελευταία, στις ανησυχίες που προβάλλει η τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Πολίτης διαβεβαίωσε πως «θα λάβουμε υπόψη τι θέλει η τοπική κοινωνία». Όπως σημείωσε «σκοπός είναι να βρούμε τη μέση οδό. Ωστόσο πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως, για να γίνει σωστή ανάπλαση και να υπάρξει ενδιαφέρον, ο ιδιώτης επενδυτής προσβλέπει στο κέρδος. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοούμε.

Τέλος ο κ. Πολίτης προανήγγειλε διαγωνισμούς για την αξιοποίηση ιαματικών πηγών ανά τη χώρα. Οι πρώτοι διαγωνισμοί, όπως εκτίμησε, θα έχουν ξεκινήσει εντός του α’ τριμήνου του 2022. Οι πηγές που έχουν προτεραιότητα είναι αυτές στα Καμμένα Βούρλα και την Αιδηψό. Για την τελευταία μάλιστα, όπως παραδέχθηκε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απ’ την κυβέρνηση καθώς θα επιχειρηθεί να συνδεθεί με την προσπάθεια ανάκαμψης της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Στα 16,6 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης για το 2021 (vid)

«Ψαλίδι» στους φόρους με 18 e-αποδείξεις – Ποιες θα μετρούν διπλά

Ακρίβεια: Πού οφείλονται οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά