Θα χρειαστούν χρόνια για να βγει η Boeing Co., από την κρίση στην οποία βρίσκεται τώρα, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αγοραστή αεροσκαφών ευρείας ατράκτου του αμερικανικού κατασκευαστή.

«Για μένα, για αυτό θα χρειαστούν πέντε χρόνια από τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Emirates, Τιμ Κλαρκ. «Δεν νομίζω ότι θα ανακτήσουν τη γραμμή παραγωγής τους σε όλους τους τύπους αεροσκαφών».

Ως αποτέλεσμα των κατασκευαστικών προβλημάτων και των καθυστερήσεων στα νέα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου της αεροπορικής εταιρείας, η Emirates θέτει περισσότερα από τα αεροσκάφη Boeing 777 σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μετασκευών, δήλωσε ο Κλαρκ. Αυτό αυξάνει το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος σε περίπου 3,5 δισ. δολάρια από 2 δισ. δολάρια που ήταν προηγουμένως, είπε.

Να σημειωθεί ότι ο Κλαρκ, έχει μεγάλη επιρροή στη βιομηχανία αερομεταφορών, επειδή η εταιρεία του αγοράζει τα μεγαλύτερα αεροσκάφη Boeing και Airbus SE και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό από οποιονδήποτε άλλο αερομεταφορέα. Το στέλεχος έχει χρησιμοποιήσει δημοσίως την ιδιότητά του για να επισημάνει τα προβλήματα απόδοσης των δύο κατασκευαστών, των μοναδικών κατασκευαστών μεγάλων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε παγκόσμια δρομολόγια.

Το μοντέλο 777-9 της Boeing, από το οποίο η Emirates έχει παραγγείλει περισσότερα από 100 κομμάτια, έχει καθυστερήσει περίπου πέντε χρόνια και ο Κλαρκ δήλωσε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για ένα νέο χρονοδιάγραμμα, το πιο πρόσφατο είχε προγραμματιστεί για τα μέσα του 2025.

Διαβάστε ακόμη:

Ποσειδώνια 2024: Ανοίγει σήμερα 3/6 τις πύλες της η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση (pic)

Το πόθεν έσχες… ετοιμάστηκε στη Λαγουδέρα, ο Ιβάν ρυθμίζει (από το Ροστόφ), τα σκουπίδια είναι χρυσός (και ο Μυτιλ το ξέρει), πώς θάφτηκε ένα τσεκούρι του πολέμου… 

Ρεύμα: Πονοκέφαλος τιμολογίων ξανά στο ρεύμα – Γιατί επιστρέφει η αβεβαιότητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ