Επιχειρήσεις

Disney: Απαιτεί πλέον τον καθολικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της

  • newsroom


Η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της

Ο αμερικανικός κολοσσός της Walt Disney, είναι η τελευταία από μία σειρά εταιρειών, η οποία απαιτεί – πλέον- από τους εργαζόμενους της να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, καθώς έχουν αναζωπυρωθεί τα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Όλοι οι μισθωτοί με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι μη συνδικαλισμένοι ωρομίσθιοι της Disney οι οποίοι εργάζονται σε ιστότοπους των ΗΠΑ θα έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες για να εμβολιαστούν, ανέφερε η Disney την Παρασκευή, ενώ και οι νεοπροσληφθέντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν από την πρώτη ημέρα εργασίας τους.

“Τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε όλοι για να βοηθήσουμε στον έλεγχο αυτής της παγκόσμιας πανδημίας και στην προστασία των εργαζομένων μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Disney.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της, πρόσθεσε.

Τα νέα έρχονται μία μέρα αφότου η Disney αντέστρεψε την πρόσφατη χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας και ανακοίνωσε ότι όλοι οι επισκέπτες στο πάρκο Walt Disney World στη Φλόριντα και στη Disneyland στην Καλιφόρνια πρέπει να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η Disney, η οποία απασχολεί περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν μέχρι στιγμής απαιτήσει εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από τους εργαζομένους της. Η Facebook, η Google και η Adobe είναι μεταξύ των υπολοίπων οι οποίες έχουν επιβάλει εμβολιασμούς για εργαζόμενους που έχουν παρουσία στα γραφεία τους. Ο εμβολιασμός θα είναι επιβεβλημένος για το καστ και το βοηθητικό προσωπικό στο Broadway όταν ξαναρχίσουν οι παραστάσεις τον επόμενο μήνα, ενώ και ο Danny Meyer ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι θαμώνες στα δημοφιλή εστιατόριά του σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στους χώρους.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

Καύσωνας διαρκείας: Πού θα δούμε 45άρια σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (vid)