Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021  ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον β’ κύκλο της δράσης e-λιανικό, με στόχο να επιχορηγηθούν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία eshop. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη συγκεκριμένη μέρα και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 από επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί στον α’ κύκλο της δράσης.

Ο προϋπολογισμός για τον β’ κύκλο ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ, ενώ σε κάθε επιχείρηση επιδοτούνται δαπάνες έως 5.000 ευρώ για την απόκτηση του ανάλογου εξοπλισμού, του λογισμικού, των υπηρεσιών κτλ, για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Για τις επιχειρήσεις που είχαν δημιουργήσει eshop πριν τις 18 Μαρτίου 2020, επιδοτούνται άυλες δαπάνες έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι για τον β’ κύκλο της δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες εφόσον έχουν συσταθεί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και σε νεοσύστατες εφόσον έχουν συσταθεί μετά την ημερομηνία αυτή.

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα δράση, απαιτείται η υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας www.openshops.gr, προσφέρει στους δικαιούχους της δράσης «e-λιανικό» δωρεάν:

  • Γενική ενημέρωση για τη δράση
  • Υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στη δράση
  • Συμβουλευτική και υποστήριξη για διοικητικά / τυπικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης e-λιανικό, καθώς και σε τεχνικά ζητήματα σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του e-shop τους.

Μέσω ειδικού εργαλείου, το οποίο θα αναρτηθεί στο openshops.gr, οι δικαιούχοι της δράσης θα μπορούν από την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 να διεξάγουν ενδεικτικό έλεγχο συμμόρφωσης του ηλεκτρονικού τους καταστήματος με τις προτεινόμενες προδιαγραφές και συστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ετοιμάζονται για τη μάχη της λιτότητας τα «γεράκια» της Ευρωζώνης – Οι φόβοι για το «σύνδρομο Τρισέ»

e-EΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ: Ποιες πληρωμές αναμένονται την εβδομάδα 5-9 Ιουλίου

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο