ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται βουτιά έως 80% στα κέρδη της Samsung

Τα λειτουργικά κέρδη του γ’ τριμήνου θα συρρικνωθούν κατά 78,7% και θα φθάσουν στα 2,3 τρισ. γον

Βουτιά έως 80% αναμένεται να καταγράψουν τα κέρδη της Samsung Electronics στο γ’ τρίμηνο του 2023, όπως προέβλεψε η διοίκηση της κορεάτικης εταιρείας, η οποία εξακολουθεί να αιμορραγεί από την καθίζηση των τιμών στους ημιαγωγούς (μικροτσίπς).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη οδηγία (guidance) για τα οικονομικά μεγέθη, τα λειτουργικά κέρδη του γ’ τριμήνου θα συρρικνωθούν κατά 78,7% και θα φθάσουν στα 2,3 τρισ. γον (1,7 δισ. δολάρια).

Τα έσοδα, από την πλευρά τους, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 67,8 τρισ. γον, σημειώνοντας κάμψη κατά σχεδόν 12% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Η Samsung αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή καρτών μνήμης παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα συνιστά έναν από τους βασικότερους «παίχτες» στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Ο κλάδος των ημιαγωγών, ο οποίος τυπικά παράγει τις μεγαλύτερες ταμειακές ροές της εταιρείας, αναμένεται να καταγράψει ζημιές άνω των 3 τρισ. γον στο γ’ τρίμηνο.

Αυτή η εξέλιξη σχετίζεται άρρηκτα με τη δραματική πτώση των τιμών, καθώς η αυξημένη προσφορά και η χαμηλή ζήτηση για τεχνολογικά προϊόντα επιδρούν δυσμενώς στην αξία αγαθών, όπως τα smartphones και τα laptops.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης των τιμών, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει προβεί σε μείωση της παραγωγής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης δεν προλαβαίνουν να αποτυπωθούν στα μεγέθη του γ’ τριμήνου.

Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές «ποντάρουν» σε πιθανή ανάκαμψη των πωλήσεων κατά το δ’ τρίμηνο του 2023, χάρη σε δύο συγκεκριμένους παράγοντες:

  • Αφενός την κυκλοφορία της νέας σειράς των iPhones, δεδομένου ότι η Samsung προμηθεύει την Apple με σύγχρονες οθόνες αφής.
  • Αφετέρου το λανσάρισμα των υψηλής τεχνολογίας αναδιπλούμενων κινητών τηλεφώνων Samsung, τα οποία παρουσιάστηκαν τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα

Το debate της Αθήνας και το ρίσκο, τα φιλαράκια του Αγγελούδη στη Σαλόνικα, η προσφυγή στο λιμάνι του Βόλου και το ακίνητο του Ζαννή στη γαλλική Ριβιέρα 

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή «ξαναγράφει» τον σχεδιασμό του χειμώνα – Πώς επηρεάζονται τα μεγάλα ελληνικά πρότζεκτ

«Μαγνήτης» επενδύσεων τα Εξάρχεια – Αυτό είναι το νέο project

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""