Κατά 1,6% αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με ένα τρίμηνο πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, o αριθμός των δηλώσεων πτωχεύσεων μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Επιπλέον, το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο αριθμός των εγγραφών επιχειρήσεων ήταν 6% υψηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης μειώθηκε κατά 23% την ίδια περίοδο.

Στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021, υπήρξαν σημαντικά περισσότερες εγγραφές επιχειρήσεων από ό,τι πριν από την κρίση του COVID-19 στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών και των μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης, καταγράφηκαν σημαντικά λιγότερες εγγραφές νέων επιχειρήσεων σε σχέση με το 2019 και πριν.

Επιπλέον, στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας υπήρξαν λιγότερες δηλώσεις πτώχευσης σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην πληροφορική και στις επικοινωνίες, στη βιομηχανία και στο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα:

«Πατάει φρένο» η κατανάλωση λόγω ακρίβειας – Νέο κύμα ανατιμήσεων μέσα στον Μάρτιο περιμένει η αγορά

Τουρισμός: Ανάκαμψη με πρόβλεψη για 80% του 2019 στη ζήτηση για ταξίδια φέτος στην Ευρώπη

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Το Εφετείο δικαιώνει την εταιρεία για την τιμολόγηση αερίου των ELFE