Το 49,9% της Biojet S.A. αγόρασε η ExxonMobil, στο πλαίσιο της επέκτασής της στα βιοκαύσιμα, τα οποία μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών.

Όπως αναφέρει το BusinessWire, η Biojet σκοπεύει να αναπτύξει έως και πέντε νέες εγκαταστάσεις, στις οποίες θα παράγονται βιοκαύσιμα και συστατικά τους.

Η εταιρεία αναμένει ότι η εμπορική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025, σε νέες εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με το BusinessWire, η συμφωνία επιτρέπει στην ExxonMobil να αγοράζει έως και 3 εκατ. βαρέλια της παραγωγής ετησίως, με βάση τη συνολική δυνατότητα των πέντε εγκαταστάσεων.

Τα βιοκαύσιμα της Biojet θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και σε βαριά φορτηγά, ενώ όσο επεκτείνεται η αγορά των καυσίμων με χαμηλές εκπομπές αερίων, δεν αποκλείεται να ανοίξει η αγορά και στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές. Εξάλλου, από το 2000 η ExxonMobil έχει επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη ενεργειακών λύσεων με χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Διαβάστε ακομη

JP Morgan: Ποιες είναι οι πιθανότητες αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας το 2022

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

ΕΛΠΕ: Στα €8,30 με σύσταση buy η νέα τιμή – στόχος από τη Eurobank Equities