Επιχειρήσεις

Φέσσας – Γεωργαντζής στο newmoney: Εντός του α’ τριμήνου η μεγάλη επένδυση της ACS άνω των €40 εκατ.

  • Στέλιος Μορφίδης


Εντός δύο μηνών η λειτουργία του νέου κέντρου διαλογής της ACS - Η επένδυση εντάχθηκε προ ημερών στον αναπτυξιακό νόμο – Τι αλλαγές φέρνει στις δυνατότητες της εταιρείας

Μπορεί από το αρχικό χρονοδιάγραμμα να υπήρξαν αρκετές αποκλίσεις, όμως φαίνεται ότι πλέον είναι κοντά η λειτουργία του νέου  μεγάλου κέντρου διαλογής της ACS στο Αιγάλεω που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρείας leader στο χώρο των ταχυμεταφορών.  Συγκεκριμένα, όπως εξηγούσαν στο newmoney ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest κ.Θεόδωρος Φέσσας και ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ACS κ. Απόστολος Γεωργαντζής, η έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου θα γίνει ως τον Μάρτιο.

Θεόδωρος Φέσσας

«Εντός του α’ τριμήνου θα είναι έτοιμο και λειτουργικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντζής ενώ σύμφωνα με τον κ. Φέσσα «διεξάγονται συγκεκριμένες δοκιμές» παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει παραδώσει το έργο ο κατασκευαστής.

Aπόστολος Γεωργαντζής

Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Όπως εξηγούσε μάλιστα ο κ. Φέσσας ο μηχανολογικός εξοπλισμός που τοποθετείται είναι ο πλέον σύγχρονος συνδεδεμένος σε δίκτυο νέας γενιάς. Γι αυτό εξάλλου οι απαιτήσεις και στο κατασκευαστικό κομμάτι ήταν πολλές, επηρεάζοντας και το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Με τη λειτουργία του νέου κέντρου οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ACS αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Μεταξύ άλλων η νέα μονάδα θα διαθέτει δυνατότητα διαλογής άνω των 50.000 αποστολών ανά ώρα, επιτρέποντας στην ACS να υπερτριπλασιάσει την υφιστάμενη δυναμικότητά της! Κι αυτό σε μία εποχή που ήδη το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει φθάσει να καλύψει το 50% της δραστηριότητας της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Η συγκεκριμένη επένδυση μάλιστα εντάχθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2021 στις διατάξεις του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού νόμου, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με την απόφαση, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης προσδιορίζεται περίπου στα 33,14 εκατ. ευρώ. Η ACS για τη συγκεκριμένη επένδυση θα λάβει φορολογική απαλλαγή ύψους 3,31 εκατ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς χάθηκε κάθε… ελπίδα στην Αττική Οδό

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τριπλή παράταση (και αναδρομικά) ζητά η αγορά

Το παρασκήνιο της Αττικής Οδού, το χρυσό deal του Καρώνη και ο Μπρους Λι του CVC