Επιχειρήσεις

Ford: Έκκληση προς την ΕΕ για πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2035

  • newsroom


Η έκκληση περιλαμβάνει τη θέσπιση νομοθεσίας που καθιερώνει πρότυπα και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος και οι προμηθευτές, ώστε να διασφαλιστεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα

Η Ford Ευρώπης μαζί με 27 εταιρείες συμμετείχαν σε μια έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα και τα van στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035.

Σύμφωνα με το κείμενο της έκκλησης, η απομάκρυνση από το δρόμο οχημάτων που καίνε ορυκτά καύσιμα είναι επιτακτική προκειμένου η Ευρώπη να πετύχει το στόχο της για καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, αλλά και για να μπορέσουν να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της ΕΕ αποφασίζουν αυτή τη στιγμή για νέους κανόνες στα καθαρά αυτοκίνητα, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη των εταιρειών που απευθύνουν την έκκληση, ότι μόνο καινούργια επιβατικά και van οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα μπορούν να πωλούνται στην Ευρωπαϊκή επικράτεια από το 2035. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αποφασίσουν τις θέσεις τους τον Ιούνιο, ενώ ο οριστικός νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Επιπλέον πόρους 1,5 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ελαιώνες Σακελλαροπούλου: Το «άγιο» ελαιόλαδο της Λακωνίας και η εταιρεία που σαρώνει στους διεθνείς διαγωνισμούς (pics)

H Goldman Sachs αγοράζει 2 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, ο Έλληνας συνεργάτης του Ελον Μασκ, το νέο ντέρμπι Cosmote-Nova, το σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπεί και οι μάγειρες των 3.000 ευρώ στις βίλες της Μυκόνου