Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της NN Investment Partners από τον ασφαλιστικό όμιλο NN Group ανακοίνωσε η Goldman Sachs, σ΄ ένα deal ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Η NN Investment Partners, μαζί με τους 900 υπαλλήλους της, θα ενσωματωθεί στην Goldman Sachs Asset Management, με την Ολλανδία να μετατρέπεται σε σημαντική τοποθεσία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του αμερικανικού κολοσσού. 

Η εξαγορά της επενδυτικής εταιρείας «ανεβάζει» την αξία του χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας τη θέση της στο top-5 των πιο ενεργών asset managers παγκοσμίως. Μάλιστα, μόνο στην Ευρώπη, τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας ανέρχονται πλέον σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Ας σημειωθεί ότι η NN Investment Partners θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την Asset Management της Goldman Sachs, ενισχύονται τις ήδη υπάρχουσες επενδυτικές υπηρεσίες του Ομίλου. Κύριος στόχος είναι η διείσδυση στον τομέα του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Κυβερνησιμότητα).  

«Η εξαγορά υλοποιεί τη δέσμευσή μας να θέσουμε τη βιωσιμότητα στην καρδιά της επενδυτικής μας πλατφόρμας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον. 

Ως μέρος της συναλλαγής, η Goldman Sachs Asset Management σύναψε πολυετή στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον Όμιλο NN για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου 180 δισ. δολαρίων. 

Διαβάστε επίσης:

Προσεχώς έργο «οι Μπάκοι μηντιάρχες», το… ψόφιο ομόλογο, οι μηνύσεις για το Mothercare και η «ψυχρασία» των χρηματιστών

Γιατί τελικά πληρώνουμε τόσο ακριβά ρεύμα και φυσικό αέριο (pic)

REDS: Πώς προχωρούν τα πλάνα για Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες Ηρακλείου και Cambas Project στην Παλλήνη